Салат "Олів'є" - рецепт з яловичиною / ua.depositphotos.com

Салат "Олів'є" - мастхев для новорічного столу. Кожна господиня готує його по-своєму - з куркою, з ковбасою, навіть з копченостями. Однак мало хто знає, що замінивши один продукт, можна повністю перевернути рецепт і зробити салат набагато смачніше. Швидше записуйте цей дивовижний рецепт "Олів'є".

Ніжний "Олів'є" з куркою 

Як готувати курячий "Олів'є" - інгредієнти:

  • Грудка куряча - 1 шт.
  • Картопля - 3-4 шт.
  • Морква, велика - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Яйце - 3 шт.
  • Огірок свіжий - 1 шт.
  • Огірки мариновані - 4-5 шт.
  • Горошок консервований - 1 банка
  • Майонез - 4 ст. ложки
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Картоплю, яйця і моркву відварити в киплячій підсоленій воді до готовності, остудити і почистити. Нарізати кубиком, висипати в глибоку миску, додати подрібнену цибулю і перемішати. Огірки свіжі і мариновані нарізати кубиком, викласти до решти інгредієнтів. Курячу грудку відварити, подрібнити, висипати в миску, злити рідину з горошка, його теж додати до продуктів. Перед подачею посолити, поперчити, заправити майонезом. Можна прикрасити петрушкою або кропом.

Відео дня

Популярний "Олів'є" з ковбасою

Як готувати ковбасний "Олів'є" - інгредієнти:

  • Картопля відварна (в мундирі) - 400 г
  • Морква відварна (в мундирі) - 150 г
  • Яйця варені - 6 шт.
  • Огірки солоні - 300 г
  • Ковбаса варена - 300 г
  • Майонез - 300 мл
  • Горошок зелений консервований - 1 банка
  • Цибуля зелена - 1 пучок (36 г)
  • Сіль (за бажанням) - за смаком
  • Перець мелений (за бажанням) - за смаком

Картоплю, моркву і яйця відварити, остудити почистити. Нарізати дрібними кубиками і висипати в миску. Туди ж додати подрібнені солоні огірки і зелену цибулю. Нарізати варену ковбасу, злити з горошка рідину. Обидва продукти перемістити до решти, перемішати. Посолити, поперчити, заправити майонезом і подавати до столу.

Чудовий "Олів'є" - салат з яловичиною

Як готувати яловичий "Олів'є" - інгредієнти:

  • Яловичина (лопатка) - 250 г
  • Картопля - 200 г (2 шт.)
  • Огірки мариновані - 200 г ( 2 шт.)
  • Горошок зелений консервований - 200 г
  • Морква - 80 г (1 шт.)
  • Цибуля ріпчаста - 80 г (1 шт.)
  • Яйця - 2 шт.
  • Майонез - 3 ст. ложки
  • Сіль - 0,5 ч. ложки

Яловичину викласти в підсолену воду, варити 1.5 години до готовності і м'якості. Остудити, нарізати кубиком. Картоплю, моркву і яйця відварити, остудити почистити і теж подрібнити. З'єднати всі інгредієнти в одній мисці. Злити з горошка рідину, висипати його в ту ж ємність. Подрібнити цибулю і огірки, додати до решти продуктів. Посолити салат, заправити майонезом і подавати до столу.

Вас також можуть зацікавити новини: