Салат "Олів'є" - мастхев для новорічного столу. Кожна господиня готує його по-своєму - з куркою, з ковбасою, навіть з копченостями. Однак мало хто знає, що замінивши один продукт, можна повністю перевернути рецепт і зробити салат набагато смачніше. Швидше записуйте цей дивовижний рецепт "Олів'є".
Ніжний "Олів'є" з куркою
Як готувати курячий "Олів'є" - інгредієнти:
- Грудка куряча - 1 шт.
- Картопля - 3-4 шт.
- Морква, велика - 1 шт.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Яйце - 3 шт.
- Огірок свіжий - 1 шт.
- Огірки мариновані - 4-5 шт.
- Горошок консервований - 1 банка
- Майонез - 4 ст. ложки
- Сіль - за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
Картоплю, яйця і моркву відварити в киплячій підсоленій воді до готовності, остудити і почистити. Нарізати кубиком, висипати в глибоку миску, додати подрібнену цибулю і перемішати. Огірки свіжі і мариновані нарізати кубиком, викласти до решти інгредієнтів. Курячу грудку відварити, подрібнити, висипати в миску, злити рідину з горошка, його теж додати до продуктів. Перед подачею посолити, поперчити, заправити майонезом. Можна прикрасити петрушкою або кропом.
Популярний "Олів'є" з ковбасою
Як готувати ковбасний "Олів'є" - інгредієнти:
- Картопля відварна (в мундирі) - 400 г
- Морква відварна (в мундирі) - 150 г
- Яйця варені - 6 шт.
- Огірки солоні - 300 г
- Ковбаса варена - 300 г
- Майонез - 300 мл
- Горошок зелений консервований - 1 банка
- Цибуля зелена - 1 пучок (36 г)
- Сіль (за бажанням) - за смаком
- Перець мелений (за бажанням) - за смаком
Картоплю, моркву і яйця відварити, остудити почистити. Нарізати дрібними кубиками і висипати в миску. Туди ж додати подрібнені солоні огірки і зелену цибулю. Нарізати варену ковбасу, злити з горошка рідину. Обидва продукти перемістити до решти, перемішати. Посолити, поперчити, заправити майонезом і подавати до столу.
Чудовий "Олів'є" - салат з яловичиною
Як готувати яловичий "Олів'є" - інгредієнти:
- Яловичина (лопатка) - 250 г
- Картопля - 200 г (2 шт.)
- Огірки мариновані - 200 г ( 2 шт.)
- Горошок зелений консервований - 200 г
- Морква - 80 г (1 шт.)
- Цибуля ріпчаста - 80 г (1 шт.)
- Яйця - 2 шт.
- Майонез - 3 ст. ложки
- Сіль - 0,5 ч. ложки
Яловичину викласти в підсолену воду, варити 1.5 години до готовності і м'якості. Остудити, нарізати кубиком. Картоплю, моркву і яйця відварити, остудити почистити і теж подрібнити. З'єднати всі інгредієнти в одній мисці. Злити з горошка рідину, висипати його в ту ж ємність. Подрібнити цибулю і огірки, додати до решти продуктів. Посолити салат, заправити майонезом і подавати до столу.