Ці рецепти з овочевої суміші підійдуть на всі випадки життя і підійдуть на будь-який прийом їжі.
В епоху постійної зайнятості, відключень світла і браку вільного часу особливо цінними стають прості рецепти, які можна швидко приготувати, щоб нагодувати себе і всю сім'ю. Сьогодні УНІАН підібрав страви з овочевої суміші, яка є в кожному супермаркеті у відділі заморожених продуктів. Їхнє розмаїття дає змогу випробувати безліч варіантів на обіди та вечері.
Запіканка з овочевої суміші готується дуже просто, а тому варто запам'ятати цей рецепт, як "паличку-виручалочку" на випадок важкого дня. Для приготування вам потрібні:
Для початку розігріваємо духовку до 180 градусів (газ 4). Розморожуємо овочі та зливаємо зайву воду. У мисці збиваємо яйця із сіллю. Додаємо вершки, спеції та зелень, ретельно перемішуємо. Далі натираємо сир. У форму для запікання поміщаємо нашу овочеву суміш, заливаємо зверху вершками та посипаємо сиром. Готуємо близько півгодини до золотистої скоринки.
Не повірите, що можна приготувати з овочевої суміші ще - суп.
Готується цей суп з овочевої суміші без м'яса, а тому чудово підійде, якщо ви постите або вирішили зменшити калорійність своїх страв. Для цієї страви беремо:
Обсмажуємо на олії всі овочі та часник. Тушкуємо близько 10 хвилин, помішуючи. Потім заливаємо бульйоном або водою і варимо до готовності. Даємо супу трохи охолонути і пюріруємо занурювальним блендером. Повертаємо на вогонь, вливаємо вершки, приправляємо і доводимо до кипіння. За бажанням можна посипати зеленню.
Це дуже ледачий рецепт страви, який виходить смачним, але при цьому може урізноманітнити ваше меню. Щоб приготувати салат із мексиканської овочевої суміші, вам знадобляться:
Овочеву суміш потрібно відварити в підсоленій воді й відкинути на друшляк. Також потрібно відварити картоплю і почистити її. Картоплю, огірки, помідори та ковбасу нарізаємо. Поміщаємо все в миску. Заправляємо майонезом, додаємо спеції та зелень, перемішуємо.
Також заморожені овочі можна потушкувати.
Наостанок ми залишили ще дещо, що приготувати з овочевої суміші. Це смачне базове рагу, яке можна змінювати на свій смак залежно від наявних інгредієнтів. Для приготування вам потрібні:
Суміш можна не розморожувати. Кубик розводимо в чашці гарячої води (150 мілілітрів). Тонко нарізаємо цибулю, а сосиски - на кружечки. У каструлі з товстим дном розтоплюємо олію й обсмажуємо цибулю. Туди додаємо суміш і тушкуємо близько 10 хвилин. Додаємо сосиски і в цей час чистимо та нарізаємо картоплю. Її додаємо в сотейник і заливаємо розведеним бульйоном. Додаємо спеції та тушкуємо до готовності картоплі. Подавати краще присипавши зеленню.
Раніше УНІАН розповідав, яка частина курки найкорисніша.