Биті огірки - це освіжаюча пряна закуска зі свіжих овочів, популярна в Китаї та інших азіатських країнах. Для приготування цього салату огірки відбивають кухонним молотком, щоб вони просочилися маринадом. Рекомендується використовувати зірвані з грядки молоді огірочки. Салат можна подавати з ковбасками, шашликом або м'ясною підливою.
Биті огірки по-китайськи
- Огірки свіжі - 6 шт.
- Перець чилі або інший гострий перець - 1 шт.
- Кунжутна або соняшникова олія - 2 ст. л.
- Соєвий соус - 2 ст. л.
- Цукор - 1 ст. л.
- Сіль - 0,5 ч. л.
- Яблучний оцет - 2 ст. л.
- Кінза свіжа - 3 гілочки.
- Кунжут - 1 ч. л.
- Часник - 2 зубчики.
Огірки ретельно промити і обсушити. Розрізати огірки уздовж навпіл і викласти в пакет або накрити плівкою. Відбити огірки качалкою або молотком для м'яса так, щоб вони потріскалися. Але не перестарайтеся, щоб овочі не перетворилися в кашу.
Відбиті огірки нарізати по діагоналі великими шматочками. Додати дрібно нарізані часник і перець чилі. Кількість перцю регулюйте за смаком. Додати до огірків нарізану кінзу, кунжутну або соняшникову олію, соєві соус, цукор і оцет. Добре перемішати огірки з маринадом. Залиште огірки в маринаді в холодильнику на 30 хвилин.
Готові биті огірки посипати кунжутом і подавати до м'яса, риби або смажених ковбасок. За бажанням в салат можна додати зелень і горіхи. Зберігати биті огірки слід в закритій скляній банці в холодильнику не більше 3 днів.