Биті огірки рецепт / фото ua.depositphotos.com

Биті огірки - це освіжаюча пряна закуска зі свіжих овочів, популярна в Китаї та інших азіатських країнах. Для приготування цього салату огірки відбивають кухонним молотком, щоб вони просочилися маринадом. Рекомендується використовувати зірвані з грядки молоді огірочки. Салат можна подавати з ковбасками, шашликом або м'ясною підливою.

Биті огірки по-китайськи

  • Огірки свіжі - 6 шт.
  • Перець чилі або інший гострий перець - 1 шт.
  • Кунжутна або соняшникова олія - 2 ст. л.
  • Соєвий соус - 2 ст. л.
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Яблучний оцет - 2 ст. л.
  • Кінза свіжа - 3 гілочки.
  • Кунжут - 1 ч. л.
  • Часник - 2 зубчики.

Огірки ретельно промити і обсушити. Розрізати огірки уздовж навпіл і викласти в пакет або накрити плівкою. Відбити огірки качалкою або молотком для м'яса так, щоб вони потріскалися. Але не перестарайтеся, щоб овочі не перетворилися в кашу.

Биті огірки по-китайськи / фото ua.depositphotos.com

Відбиті огірки нарізати по діагоналі великими шматочками. Додати дрібно нарізані часник і перець чилі. Кількість перцю регулюйте за смаком. Додати до огірків нарізану кінзу, кунжутну або соняшникову олію, соєві соус, цукор і оцет. Добре перемішати огірки з маринадом. Залиште огірки в маринаді в холодильнику на 30 хвилин.

Відео дня

Готові биті огірки посипати кунжутом і подавати до м'яса, риби або смажених ковбасок. За бажанням в салат можна додати зелень і горіхи. Зберігати биті огірки слід в закритій скляній банці в холодильнику не більше 3 днів.

Вас також можуть зацікавити новини: