Салат глехурад / фото ua.depositphotos.com

Глехурад - це грузинський салат зі свіжих овочів, заправлений горіхово-часниковим соусом. Важко уявити більш весняне блюдо. Цей салат дуже освіжає і добре доповнює м'ясо або ковбаски. До того ж глехурад абсолютно нешкідливий для фігури, оскільки в рецепті немає соняшникової олії.

Раніше ми публікували рецепт хачапурі - ще однієї смачної грузинської страви.

Салат глехурад

За своїм бажанням можна замінити або прибрати частину овочів, а також змінити пропорції продуктів.

Відео дня

Інгредієнти для салату:

  • огірки - 200 г;
  • помідори - 200 г;
  • болгарський перець - 200 г;
  • редис - 100 г;
  • фіолетова цибуля - 50 г;
  • листя салату - 3-4 шт.

Інгредієнти для заправки

  • волоські горіхи - 70 г;
  • часник - 3 зубчики;
  • вода - 3 ст. л.;
  • яблучний або винний оцет - 1 ст. л.;
  • приправа хмелі сунелі - щіпка;
  • перець гострий мелений - щіпка;
  • сіль, перець за смаком.

Для заправки промити горіхи і злегка підсмажити на сухій сковороді. Остудити. Подрібнити горіхи в ступці або в чаші блендера. Часник натерти на дрібній тертці або подрібнити чеснокодавкою. Змішати подрібнені горіхи, часник, оцет, хмелі-сунелі і гострий перець, а також додати до заправки трохи води і посолити. Заправка вийде досить густою.

Редис, цибулю і огірки нарізати тонкими півкільцями, а помідори нарізати тонкими часточками. Перець нарізати соломкою. Салатні листя порвати руками. Змішати всі овочі в салатник. Трохи посолити і перемішати.

Додати заправку в салат і перемішати. Залишити салат в холодильнику на 20-30 хвилин. За цей час овочі пустять сік і змішаються з ароматною заправкою.

Вас також можуть зацікавити новини: