Кавун - хіт літнього сезону, з якого можна зробити смачний салат
Всі ми звикли, що кавун - самостійний продукт, від якого неможливо відірватися. Щоліта ягода красується на нашому столі і здатна замінити собою будь-яку страву. Раніше ми розповідали, в чому користь і шкода кавуна, а сьогодні поділимося нескладними рецептами салатів.
Зрізати шкірку з огірків, нарізати тонкими кільцями. Сир фета нарізати кубиками або розламати. М'якоть кавуна також нарізати кубиками. З'єднати всі інгредієнти в тарілці, додавши листя м'яти.
Зробити заправку: змішати винний оцет і оливкову олію, додати сіль і мелений перець. Полити заправкою салат, подавати до столу охолодженим.
Інгредієнти вказані для 4-х порцій салату
З лимона зняти цедру, обидва фрукта розрізати навпіл і вичавити 3 ст.л соку. На кожну з чотирьох тарілок викласти по скибочці кавуна, шириною близько 5 см. Ріпчасту цибулю поставити в мікрохвильовку на 20 секунд, щоб вона розм'якшилася.
Читайте такожЯк варити соковиту кукурудзу: секрети і поради
Взяти миску, викласти в неї рукколу, посипати лимонною цедрою, полити двома столовими ложками соку, посолити, поперчити, перемішати. Викласти рукколу на тарілки з кавуном, зверху додати креветки. Подавати до столу відразу ж.
За бажанням можна взяти помідори різних кольорів
М'якоть нарізати кубиками, так само подрібнити помідори і бринзу. Гострий перець нарізати дрібно, насіння в салат не додавати. З'єднати всі інгредієнти разом, додати листя базиліка, сіль і перець. Полити блюдо оливковою олією, відправити в холодильник на 20-30 хвилин, подавати до столу охолодженим.
Вас також може зацікавити: