Як варити кукурудзу / фото ua.depositphotos.com

Літо вже закінчилося, але поласувати соковитою кукурудзою ще можна. У супермаркетах і на ринках ще можна купити молоді качани. Варена кукурудза добре засвоюється шлунком, а також містить багато вітамінів і корисних речовин.

Як вибрати кукурудзу для варіння

Щоб кукурудза була соковитою і солодкою, потрібно вибирати молоді качани. Зверніть увагу на зерна: вони повинні бути білими або блідо-жовтими, м'якими, легко продавлюватися нігтем. При натисканні з таких зерен виділяється біла рідина. Не варто купувати кукурудзу жовтого кольору з ямочками на зернятках – вона стане жорсткою при варінні.

Як варити кукурудзу: покрокова інструкція

  • Підготуйте качани: промийте, видаліть верхні листя і волоски. Нижнє листя можна залишити – так кукурудза буде соковитою.
  • Качани повинні бути однакового розміру, інакше вони нерівномірно зваряться. Їх можна нарізати на однакові частини.
  • Кукурудзу викласти в каструлю і залити холодною водою. Солити воду не потрібно. Після закипання води зменшити вогонь до мінімуму. 
  • Молоду кукурудзу варять від 40 до 60 хвилин. Щоб перевірити готовність, можна відрізати кілька зерняток і спробувати. Важливо не переварити качани, інакше вони почнуть тверднути. Стара кукурудза вариться 1,5-2 години.
  • Зберігати варену кукурудзу потрібно у воді, інакше вона засохне і стане несмачною.

Кулінарні хитрощі для смачної кукурудзи

  1. Не варіть кукурудзу на сильному вогні, інакше вона затвердіє.
  2. У воду для варіння можна додати трохи вершкового масла для ніжного смаку.
  3. Готову кукурудзу можна натерти підталим вершковим маслом і крупицями солі.
  4. Щоб стара і перезріла кукурудза стала соковитою, очищений від листя качан потрібно залити сумішшю молока і холодної води в співвідношенні 1:1 на 4 години. Після цього її можна варити звичайним способом.

Читайте інші кулінарні лайфхаки:

Відео дня