Які види трави на вулиці придатні в їжу і що можна з них приготувати - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
Безліч трав в природі - це далекі родичі звичних нам культурних рослин. Незважаючи на те, що бур'яни вважаються величезною проблемою для городників, деякі з них можуть стати ключовим елементом страви і врятувати вам життя. УНІАН розповість, які є види бур'янів, безпечних для організму.
Раніше ми говорили про те, чим знищити бур'яни на городі і як їх потім використовувати в господарстві.
Найбільш популярними рослинами, придатними для приготування їжі вважаються:
Абсолютно всі з перерахованих вище рослин рятували людей в період Великої Вітчизняної війни, не даючи їм померти від голоду. Люди варили з трав настої і відвари, додавав в салати і перші страви, отримуючи безліч необхідних корисних речовин.
Салат з кульбабою, яблуком і капустою
Листя кульбаб вимити, залити підсоленою водою і залишити на 40 хв. Промити під проточною водою, нарізати соломкою всі зазначені інгредієнти, а листя кульбаби довільно подрібнити. Все змішати в одній ємності і заправити маслом\сметаною.
Салат з листя лопуха
Листя лопуха промити, опустити на 1-2 хвилини в окріп, потім обсушити і дрібно нарізати. Також подрібнити зелену цибулю і з'єднати інгредієнти, додавши до них тертий хрін. В кінці заправити сметаною і посолити.
Салат з кропивою і яйцями
Кропиву ретельно промити, залити окропом і залишити на 1-2 хвилини. Потім злити окріп, а кропиву віджати і обсушити. Яйця зварити, очистити, дрібно нарізати. З'єднати яйця з кропивою, додати подрібнений часник і петрушку, заправити салат сметаною.
Салат з подорожником і помідорами
Вимити всі овочі і трави, помідори, огірки і яйця нарізати кубиками, а листя салату порвати. Зелену цибулю, подорожник, кріп і петрушку подрібнити. Змішати всі інгредієнти разом, посолити, поперчити і заправити салат рослинним маслом.
Салат з лободи
Картоплю відварити, потім остудити і нарізати кубиками. Так само вчинити з огірками і помідорами. Зелену цибулю, кріп і петрушку подрібнити. Листовий салат і лободу порвати довільними шматочками. Всі інгредієнти з'єднати в одній ємності, посолити і заправити майонезом або сметаною.