Салат з буряком - універсальна страва. У неї можна додавати яблуко, капусту і навіть оселедець. Розповідаємо рецепти, які не зіпсують вам ні шлунок, ні фігуру.
Салат з буряком знову входить в моду. Це ідельний варіант, якщо ви хочете скинути вагу, підлікувати шлунково-кишковий тракт або перейти з шкідливої на здорову їжу.
Раніше УНІАН писав, як зварити буряк швидко для салату або іншої страви.
Буряк містить залізо, калій, магній, фосфор і йод. Тому салати з вареного буряка рекомендують вживати навіть маленьким дітям і вагітним жінкам. Але не всі переносять цей овоч через його специфічний гірко-солодкий смак, вигляд і тканинні волокна, що фарбують шкіру у темно-червоний колір.
УНІАН пропонує чотири рецепти, які допоможуть вам полюбити буряк, а здорові сніданки зробити частиною вашого повсякденного меню.
Сир дуже гармонує з буряком, щоправда це стосується не усіх видів. Наприклад, твердий сир не розкриє всю смакову витонченість інгредієнтів салату. Оптимальним варіантом залишається фета - його ви можете купити в будь-якому маркеті і за невеликі гроші.
Вам знадобиться:
На рецепт салату з буряком і сиром піде всього п'ять хвилин, але за умови, що ви заздалегідь відварите і очистите буряк (на це потрібно не менше 30 хвилин).
Наріжте вже відварений буряк кубиками. Подрібніть горіхи. Додайте все в салатницю, залийте рослинним маслом, приправте перцем, сіллю і перемішайте. Перед подачею прикрасьте петрушкою.
Якщо у вас є трохи часу і ви нікуди не поспішайте, можна приготувати такий же салат, але тільки з вареними курячими яйцями.
Вам знадобиться:
Відваріть буряк і яйця і наріжте їх кубиками. Подрібніть зубчики часнику. Потім висипте всі інгредієнти в салатницю, додайте сметану, сіль і часник, перемішайте. Перед подачею радять поставити салат в холодильник на одну годину - продукти краще просочаться часниковим соком.
Буряк залишається прекрасним варіантом і для солодких страв. Смачний салат з буряка вийде, якщо додати в нього яблуко.
Вам знадобиться:
Відваріть очищену буряк, натріть його на крупній тертці. Горіхи або арахіс очистіть і роздавіть качалкою. Помийте яблуко, наріжте його соломкою. Подрібніть часник. Інгредієнти змішайте в одній ємності зі сметаною. Для салату з буряком і чорносливом виконайте ту ж процедуру, але додайте в масу 50-100 г очищеного чорносливу, а також 50 г ошпарених родзинок.
Це класичний варіант дуже популярного на святкових застіллях салату. Квасолю можна замінити капустою - свій смак буряк не втратить.
Вам знадобиться:
Свіжі овочі відваріть і наріжте кубиками, додайте в салатницю мариновані огірки і квасолю (без рідини), заправте рослинним маслом з сіллю і перцем. Прикрасьте петрушкою.
Щоб приготувати салат з буряком і капустою, замість квасолі використовуйте в рецепті 50 г квашеної капусти (попередньо позбавте її від рідини).