Як приготувати буряковий салат - рецепти / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Багато людей люблять буряк, але рідко роблять із ним салати просто через тривалий час приготування. Цей овоч вариться дуже довго, але тим не менш, вашої активної участі не потрібно - поставили на плиту і забули.

УНІАН пропонує 4 варіанти, як приготувати салат із буряком, щоб не обходитися тільки майонезом або олією.

Буряковий салат із часником, кукурудзою та цибулею

Інгредієнти:

Відео дня
  • 350 гр буряка;
  • 100 гр ріпчастої червоної цибулі;
  • 300 гр консервованої кукурудзи;
  • 1 зубчик часнику;
  • петрушка, кріп - за смаком;
  • сіль, перець - за смаком;
  • рослинна олія - для заправки.

Для початку необхідно відварити буряк - залити його холодною водою в каструлі, поставити на плиту і готувати 40-50 хвилин до м'якості. Остудити, нарізати кубиками. Ріпчасту цибулю почистити, також нарізати кубиками. Часник подрібнити через прес. Усі інгредієнти змішати в одній ємності, додати кукурудзу. Посолити, поперчити, прикрасити салат подрібненою зеленню, заправити олією, перемішати ще раз і подавати до столу.

Салат із буряком і яйцем

Інгредієнти:

  • 200 гр буряка;
  • 2 варених яйця;
  • 70 гр твердого сиру;
  • 1 зубчик часнику;
  • 2 ст.л майонезу;
  • сіль, перець - за смаком.

Буряк відварити, остудити, яйця очистити від шкаралупи. Усі інгредієнти нарізати дрібним кубиком і викласти в миску. Часник пропустити через прес, додати до решти продуктів. Салат посолити, поперчити, заправити майонезом, перемішати і подавати до столу.

Салат Королівський із буряком і чорносливом

Інгредієнти:

  • 2 невеликих буряки;
  • 30-50 гр чорносливу;
  • 30-50 гр волоських горіхів;
  • 0.5 ч.л лимонного соку;
  • 2 ст.л рослинної олії;
  • сіль, перець - за смаком.

Буряк відварити, остудити, почистити, натерти на тертці. Чорнослив залити окропом, залишити на 10-15 хвилин. Волоські горіхи подрібнити ножем, із лимона видавити лимонний сік. Усі інгредієнти з'єднати в одній посудині, посолити, поперчити, заправити олією, перемішати і подавати буряковий салат із чорносливом до столу.

Салат із буряком і фетою (бринзою)

Інгредієнти:

  • 400 гр буряка;
  • 250 гр бринзи або фети;
  • 50 гр листя салату;
  • 15 гр петрушки;
  • жменя волоських горіхів.

Для заправки:

  • 3 ст.л оливкової олії;
  • 2 ст.л лимонного соку;
  • 1 ч.л гірчиці;
  • 2 зубчики часнику;
  • трохи меленого чорного перцю та солі.

Буряк вимити, обсушити, загорнути у фольгу і запекти в духовці до готовності за температури 180 градусів. Остудити, нарізати кубиками. Так само подрібнити фету (бринзу), петрушку подрібнити. Волоські горіхи обсмажити на сухій сковороді.

Приготувати заправку - змішати оливкову олію, лимонний сік, гірчицю, часник, пропущений через прес, сіль і перець. Листя салату промити і викласти на тарілку. На листя викласти частину буряка, потім частину фети (бринзи), скропити заправкою, викласти частину петрушки. Так повторювати шари, поки не закінчаться інгредієнти. Наприкінці заправити салат соусом, що залишився, викласти волоські горіхи і подавати салат буряковий до столу.

Вас також можуть зацікавити новини: