УНІАН підібрав для вас легкі весняні салати без шкоди для фігури.
Весна - пора перших овочів і свіжої зелені. Після довгої зими хочеться отримати заряд вітамінів і оздоровитися. Добре, якщо свіжі овочі доступні з дачі або городу. Однак продукти з магазину також підійдуть. Весняні салати готують зі свіжих овочів і м'яса, горіхів, сиру або фруктів. Щоб рецепт був легким для шлунка, майонез замінюють нежирною сметаною або йогуртом.
Читайте такожДомашні іриски: як зробити смачні солодощі вдома
Листя мангольда ошпарити окропом і дати стекти рідини. Крупно порвати руками. Курячу грудку нарізати невеликим кубиком і обсмажити до золотистої скоринки. Волоський горіх поставити в мікрохвильовку на 3 хвилини. Змішати курку з листям салату, додати подрібнений горіх. Заправити салат сумішшю оливкової олії, товченого часнику, лимонного соку і щіпки солі.
Овочі вимити і обсушити. Фету нарізати однаковими кубиками. Огірок нарізати кружечками, перець - невеликими шматочками. Велике листя шпинату розрізати навпіл, невелике залишити цілим. Змішати в мисці огірки, шпинат і перець, заправити оливковою олією, оцтом і сушеним базиліком. Фету додати наостанок.
Курку відварити до готовності. Яблука очистити від шкірки і насіння. Горіхи обсмажити на сухій сковороді або в мікрохвильовці. Стебло селери вимити і нарізати кубиком. Волоські горіхи подрібнити. Яблука і курку нарізати так само, як і селеру. Скласти інгредієнти в миску і заправити грецьким йогуртом і сіллю, перемішати. Залишити салат на 30 хвилин в холодильнику.
Вам також може бути цікаво: