М'які і ніжні помадки з молока і цукру - це знайомі кожному іриски. Ці ласощі стала дуже популярними в СРСР. З ірису виготовляли невеликі м'які цукерки квадратної форми, які чудово смакують з чаєм. Такі цукерки можна легко приготувати вдома і порадувати близьких і дітей ніжним карамельним смаком десерту.
Іриски зі сметани
- Сметана жирністю не менше 20% - 750 мл.
- Цукор - 500 мл.
Читайте такожЩо приготувати на Великдень: кращі рецепти святкових страв і десертівЗ'єднати цукор зі сметаною і поставити на плиту на маленький вогонь. Варити масу, поки вона не загусне і не пожовтіє. Періодично помішувати. Час варіння залежить від бажаної консистенції цукерок. Якщо варити сметану з цукром 40 хвилин - іриски будуть м'якими, а за 60 хвилин вони стануть щільними. Готову масу розлити по формах (можна використовувати форму для льоду) і поставити в холодильник на 30 хвилин.
Іриски з молока і масла
- Вершкове масло - 15 г.
- Цукрова пудра - 100 г.
- Мед - 1 ст. л.
- Молоко тепле - 100 мл.
Масло розчинити на антипригарній сковороді, потроху всипати цукрову пудру і розтерти. Додати мед (краще рідкий), влити молоко і ретельно розмішати. Варити ірис 30 хвилин і постійно помішувати, щоб він не підгорів і не прилип до стінки. Вимкнути ірис і швидко розлити по силіконовим формочкам, поки він не застиг. Залишити в холодильнику до повного охолодження.
Іриски зі згущеного молока
- Згущене молоко - 150 г.
- Масло вершкове - 50 г.
- Борошно пшеничне - 1 ст. л.
- Молоко сухе - 100 г.
- Вода - 50 мл.
Вершкове масло розтопити на вогні, додати борошно і обсмажити до золотистого кольору. Додати згущене молоко і помішувати 10 хвилин. З'єднати сухе молоко з водою і додати в сковороду. Варити приблизно 30 хвилин, поки суміш не загусне. Форму або контейнер вистелити пергаментом і вилити ірис. Розрівняти поверхню ірису лопаткою і нарізати квадратиками. Залишити до повного охолодження і витягти з форми.
Вам також може бути цікаво: