Домашня Іриска рецепт / фото ua.depositphotos.com

М'які і ніжні помадки з молока і цукру - це знайомі кожному іриски. Ці ласощі стала дуже популярними в СРСР. З ірису виготовляли невеликі м'які цукерки квадратної форми, які чудово смакують з чаєм. Такі цукерки можна легко приготувати вдома і порадувати близьких і дітей ніжним карамельним смаком десерту.

Іриски зі сметани

  • Сметана жирністю не менше 20% - 750 мл.
  • Цукор - 500 мл.

Читайте такожЩо приготувати на Великдень: кращі рецепти святкових страв і десертівЗ'єднати цукор зі сметаною і поставити на плиту на маленький вогонь. Варити масу, поки вона не загусне і не пожовтіє. Періодично помішувати. Час варіння залежить від бажаної консистенції цукерок. Якщо варити сметану з цукром 40 хвилин - іриски будуть м'якими, а за 60 хвилин вони стануть щільними. Готову масу розлити по формах (можна використовувати форму для льоду) і поставити в холодильник на 30 хвилин. 

Рецепт домашньої іриски / фото ua.depositphotos.com

Іриски з молока і масла

  • Вершкове масло - 15 г.
  • Цукрова пудра - 100 г.
  • Мед - 1 ст. л.
  • Молоко тепле - 100 мл.

Масло розчинити на антипригарній сковороді, потроху всипати цукрову пудру і розтерти. Додати мед (краще рідкий), влити молоко і ретельно розмішати. Варити ірис 30 хвилин і постійно помішувати, щоб він не підгорів і не прилип до стінки. Вимкнути ірис і швидко розлити по силіконовим формочкам, поки він не застиг. Залишити в холодильнику до повного охолодження.

Іриски зі згущеного молока

  • Згущене молоко - 150 г.
  • Масло вершкове - 50 г.
  • Борошно пшеничне - 1 ст. л.
  • Молоко сухе - 100 г.
  • Вода - 50 мл.

Вершкове масло розтопити на вогні, додати борошно і обсмажити до золотистого кольору. Додати згущене молоко і помішувати 10 хвилин. З'єднати сухе молоко з водою і додати в сковороду. Варити приблизно 30 хвилин, поки суміш не загусне. Форму або контейнер вистелити пергаментом і вилити ірис. Розрівняти поверхню ірису лопаткою і нарізати квадратиками. Залишити до повного охолодження і витягти з форми.

Вам також може бути цікаво:

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram