Яскрава хрустка редиска є одним з головних сезонних овочів літа. Часто цей овоч їдять в прикуску зі стравами, адже редиска смачна сама по собі. Однак літні салати з цим продуктом стануть набагато смачніше. Найчастіше редиску в салаті поєднують із зеленню, зеленою цибулею, шпинатом, яйцями, помідорами, огірками. Щоб страва була легкою і низькокалорійною, замість майонезу салат нерідко заправляють сметаною або кефіром.
Салат з редискою, яйцем і огірком
- Редиска - 200 г.
- Яйця - 3 шт.
- Огірок - 1 шт.
- Кріп - пучок.
- Шпинат - 100 г.
- Часник - 1 зубчик.
- Майонез або сметана - 2 ст. л.
Яйця відварити круто і остудити. Овочі та зелень ретельно промити. Редиску нарізати кружечками, огірок - кубиком, кріп і часник дрібно порубати. Шпинат крупно порубати. Яйця очистити і нарізати кубиком. Всі інгредієнти перемішати і заправити сметаною або майонезом. Солити тільки перед подачею.
Салат з редискою і авокадо
- Редиска - 200 г.
- Салат листовий - 4 листи.
- Рукола - 50 г.
- Авокадо - 1 шт.
- Сметана - 2 ст. л.
- Сіль, перець за смаком.
Редиску і зелень промити, обсушити серветками. Редиску нарізати кружечками, листя салату крупно порубати, авокадо очистити і нарізати великими скибочками. Змішати редиску, салат, рукколу, авокадо, заправити сметаною і посолити.
Салат з редискою і картоплею
- Редис - 200 г.
- Картопля варена - 4 шт.
- Зелень - пучок.
- Пекінська капуста - 7-10 листів.
Соус:
- Соняшникова олія - 1 ст. л.
- Мед - 1 ч. л.
- Гірчиця - 1 ч. л.
- Лимонний сік - 1 ч. л.
- Сіль, перець за смаком.
Варену картоплю очистити від шкірки, редис і зелень помити, очистити від коренів. Картоплю порізати тонкими скибочками, редис - кружечками, пекінську капусту крупно порубати, зелень дрібно порізати. З'єднати інгредієнти для соусу і заправити салат.
Читайте також інші рецепти: