Салати з редискою / фото ua.depositphotos.com

Яскрава хрустка редиска є одним з головних сезонних овочів літа. Часто цей овоч їдять в прикуску зі стравами, адже редиска смачна сама по собі. Однак літні салати з цим продуктом стануть набагато смачніше. Найчастіше редиску в салаті поєднують із зеленню, зеленою цибулею, шпинатом, яйцями, помідорами, огірками. Щоб страва була легкою і низькокалорійною, замість майонезу салат нерідко заправляють сметаною або кефіром.

Салат з редискою, яйцем і огірком

  • Редиска - 200 г.
  • Яйця - 3 шт.
  • Огірок - 1 шт.
  • Кріп - пучок.
  • Шпинат - 100 г.
  • Часник - 1 зубчик.
  • Майонез або сметана - 2 ст. л.

Яйця відварити круто і остудити. Овочі та зелень ретельно промити. Редиску нарізати кружечками, огірок - кубиком, кріп і часник дрібно порубати. Шпинат крупно порубати. Яйця очистити і нарізати кубиком. Всі інгредієнти перемішати і заправити сметаною або майонезом. Солити тільки перед подачею.

Салат з редискою рецепт / фото ua.depositphotos.com

Салат з редискою і авокадо

  • Редиска - 200 г.
  • Салат листовий - 4 листи.
  • Рукола - 50 г.
  • Авокадо - 1 шт.
  • Сметана - 2 ст. л.
  • Сіль, перець за смаком.

Редиску і зелень промити, обсушити серветками. Редиску нарізати кружечками, листя салату крупно порубати, авокадо очистити і нарізати великими скибочками. Змішати редиску, салат, рукколу, авокадо, заправити сметаною і посолити.

Відео дня
Рецепт салату з редискою і картоплею / фото ua.depositphotos.com

Салат з редискою і картоплею

  • Редис - 200 г.
  • Картопля варена - 4 шт.
  • Зелень - пучок.
  • Пекінська капуста - 7-10 листів.

Соус:

  • Соняшникова олія - 1 ст. л.
  • Мед - 1 ч. л.
  • Гірчиця - 1 ч. л.
  • Лимонний сік - 1 ч. л.
  • Сіль, перець за смаком.

Варену картоплю очистити від шкірки, редис і зелень помити, очистити від коренів. Картоплю порізати тонкими скибочками, редис - кружечками, пекінську капусту крупно порубати, зелень дрібно порізати. З'єднати інгредієнти для соусу і заправити салат.

Читайте також інші рецепти: