Пряний, гострий, солодкуватий і класичний – домашній кетчуп може бути дуже різним.
Томатний соус кетчуп - один з найпопулярніших соусів в світі. Його можна легко приготувати вдома з доступних інгредієнтів. Смак домашнього кетчупу не гірший за магазинний, а користі значно більше. Такий соус можна закрити в банках і зберігати до зими.
Порада кулінарам: якщо кетчуп вийшов занадто рідким, нагрійте його на вогні і вмішайте 1 столову ложку крохмалю на 2 літри соусу. В іншій статті ми розкрили ще одну кулінарну хитрість – як маринувати капусту смачно і легко.
Помідори крупно нарізати, видалити серцевини. Викласти помідори в каструлю і поставити на маленький вогонь на 20 хвилин. Влити трохи води і перемішати овочі, тушкувати 40 хвилин. Додати до помідорів крупно нарізану цибулю. Варити овочі на маленькому вогні 90 хвилин без кришки.
Зняти каструлю з вогню. Додати спеції, сіль і цукор. Подрібнити овочі блендером до однорідності. Якщо ви не хочете, щоб в соусі було насіння - пропустіть його через марлю. Знову поставити кетчуп на маленький вогонь і варити ще 2 години, поки соус не загусне. В кінці варіння додати оцет і розлити кетчуп по стерилізованим банкам.
Читайте такожЯк стерилізувати банки для консервації: корисні поради, про які ви не знали
На помідорах зробити надрізи у вигляді хреста і облити окропом. Зняти шкірку з томатів. Крупно нарізати томати і викласти в каструлю. Варити на маленькому вогні 30-40 хвилин. Цибулю і сливи без кісточок подрібнити блендером і додати до помідорів. Варити 5 хвилин.
Потім додати в соус сіль, цукор, оцет і спеції і варити 10 хвилин. Кетчуп не накривати кришкою. Після варіння пропустити соус через марлю або друшляк. Після цього соус можна розливати по банках.
Читайте також інші рецепти: