Домашній соус набагато смачніший за покупний і виходить з першого разу.
Ні для кого не секрет, що магазинний майонез - не найкорисніший продукт із дуже сумнівним складом. Ми не можемо знати точно, що туди додав виробник. Інша справа - майонез домашній. Апетитний соус має натуральний смак, пахне яйцем і повністю позбавлений хімічних добавок.
Знаючи, як приготувати домашній майонез, ви більше ніколи не зможете повернутися до магазинного. Адже саморобний соус незрівнянно смачніший. Готується він елементарно - достатньо всього лише перебити всі інгредієнти блендером або вінчиком.
В основі страви - соняшникова олія та яйце, які збиваються в однорідну емульсію. Специфічного смаку соусу надають гірчиця, оцет і цукор. За бажанням можете додати часник, лимонний сік або зелень.
Інгредієнти на домашній майонез на 1 яйце:
Щоб соус вийшов однорідним і легко змішався, заздалегідь дістаньте продукти з холодильника і нагрійте до кімнатної температури.
Усі продукти, крім оцту, викладіть у невелику банку. Почніть збивати соус занурювальним блендером на великій швидкості. Спочатку тримайте леза біля самого дна. Коли соус почне біліти і ставати однорідним, влийте оцет. Потім піднімайте й опускайте блендер, емульсія не перетвориться на майонез. Сумарно збивати соус потрібно близько 5 хвилин.
Якщо домашній майонез вийшов занадто рідким, залиште його на 2 години в холодильнику та збийте повторно, додаючи більше олії. Якщо дуже густий, то розбавте водою. Зберігайте соус у закритій тарі в холодильнику не більше 5 діб.
Якщо з якоїсь причини не хочете використовувати яйця, від них можна відмовитися. Такий соус виходить ніжним і вершковим за смаком.
Вам знадобляться такі інгредієнти:
Спочатку в банці збивайте 1-2 хвилини молоко з олією. Потім всипте решту складових. Знову збийте соус до однорідності та спробуйте на смак. За бажанням додайте чого не вистачає та долийте олії, якщо маса дуже рідка.
Зберігається домашній майонез на молоці довше за яєчний - близько 10 днів.