Як приготувати домашній майонез - рецепт / depositphotos.com

Багато українців люблять і активно їдять майонез - його можна вживати як соус для других страв або заправляти ним салати. Домашній майонез набагато смачніше за покупний, до того ж, ви точно будете впевнені в натуральності його складу. УНІАН розповість, як приготувати швидкий домашній майонез для ваших кулінарних шедеврів.

Раніше ми говорили про те, як зробити кетчуп з помідорів і заготовити його на зиму.

ВАЖЛИВО: вживаючи домашній майонез, пам'ятайте про те, що зберігати його можна не довше 5 днів.

Відео дня

Домашній майонез - класичний рецепт 

  • яйця - 2 шт;
  • сіль - 0.5 ч. л;
  • цукор - 0.5 ч. л;
  • гірчиця - 2 ч. л;
  • рослинна олія - 250 мл;
  • лимонний сік - 1 ст. л.

Яйця розбити в чашу блендера, додати сіль, цукор і гірчицю. Збити блендером інгредієнти до однорідності. Потім, продовжуючи рухати блендером вгору-вниз, збивати масу, додаючи в неї масло. Як тільки соус загусне, влити лимонний сік і збити ще раз.

Домашній майонез з оцтом без гірчиці

  • яєчні жовтки - 2 шт;
  • сіль - 0.5 ч. л;
  • цукор - 0.5 ч. л;
  • оцет 9% - 0.5 ч. л;
  • рослинна олія - 150 мл.

Викласти жовтки в чашу блендера, додати сіль, цукор і оцет. В якості альтернативи можна використовувати яблучний, тоді майонез буде ніжнішим. Збиваючи соус, вливайте масло поступово, а потім рухайте блендер вгору-вниз, щоб інгредієнти змішалися рівномірно.

Швидкий домашній майонез без яєць

  • молоко -150 мл;
  • рослинна олія - 300 мл;
  • гірчиця - 2-3 ч. л;
  • лимонний сік - 2 ст. л;
  • сіль - 0.5 ч. л.

У чашу блендера влити молоко і масло, кілька секунд збивати масу блендером до однорідності. Потім додати гірчицю, лимонний сік, сіль і ще раз запустити блендер, щоб інгредієнти перемішалися між собою.

Вас також можуть зацікавити новини: