Багато українців люблять і активно їдять майонез - його можна вживати як соус для других страв або заправляти ним салати. Домашній майонез набагато смачніше за покупний, до того ж, ви точно будете впевнені в натуральності його складу. УНІАН розповість, як приготувати швидкий домашній майонез для ваших кулінарних шедеврів.
Раніше ми говорили про те, як зробити кетчуп з помідорів і заготовити його на зиму.
ВАЖЛИВО: вживаючи домашній майонез, пам'ятайте про те, що зберігати його можна не довше 5 днів.
Домашній майонез - класичний рецепт
- яйця - 2 шт;
- сіль - 0.5 ч. л;
- цукор - 0.5 ч. л;
- гірчиця - 2 ч. л;
- рослинна олія - 250 мл;
- лимонний сік - 1 ст. л.
Яйця розбити в чашу блендера, додати сіль, цукор і гірчицю. Збити блендером інгредієнти до однорідності. Потім, продовжуючи рухати блендером вгору-вниз, збивати масу, додаючи в неї масло. Як тільки соус загусне, влити лимонний сік і збити ще раз.
Домашній майонез з оцтом без гірчиці
- яєчні жовтки - 2 шт;
- сіль - 0.5 ч. л;
- цукор - 0.5 ч. л;
- оцет 9% - 0.5 ч. л;
- рослинна олія - 150 мл.
Викласти жовтки в чашу блендера, додати сіль, цукор і оцет. В якості альтернативи можна використовувати яблучний, тоді майонез буде ніжнішим. Збиваючи соус, вливайте масло поступово, а потім рухайте блендер вгору-вниз, щоб інгредієнти змішалися рівномірно.
Швидкий домашній майонез без яєць
- молоко -150 мл;
- рослинна олія - 300 мл;
- гірчиця - 2-3 ч. л;
- лимонний сік - 2 ст. л;
- сіль - 0.5 ч. л.
У чашу блендера влити молоко і масло, кілька секунд збивати масу блендером до однорідності. Потім додати гірчицю, лимонний сік, сіль і ще раз запустити блендер, щоб інгредієнти перемішалися між собою.