
Гострий соус "Вогник" на зиму обов'язково сподобається любителям пікантних страв. Він готується тільки з природних дарів і виходить набагато смачнішим за магазинні заправки. Пропонуємо додати в соус сливи - вони додадуть страві легкої фруктової нотки та чудово доповнять смак. Також публікуємо рецепт тільки з овочів і спецій, ідеальний до м'яса.
Гострий соус рецепт на зиму зі сливами
Інгредієнти:
- томатна паста - 500 г;
- сливи - 2 кг;
- солодкий перець - 1 кг;
- гострий перець - 6 шт;
- часник - 5 головок;
- цукор - 400 г;
- сіль - 3 стол. л.;
- оцет - 150 мл;
- соняшникова олія - 150 мл.
Усі овочі помити, часник почистити, а з перців видалити насіння. Сливи та солодкий перець пропустити через м'ясорубку або подрібнити блендером. Перекласти в каструлю і варити 30 хвилин після запікання.
Окремо таким самим чином подрібнити часник і гострий перець. За бажанням можна покласти більше перців. Викласти в каструлю, додати сіль, цукор, олію і томатну пасту. Варити ще 20 хвилин. У самому кінці варіння влити оцет, довести до кипіння і вимкнути.
Розлити соус по стерилізованих банках і закрити чистими кришками. Переверніть гострий соус на зиму кришками вниз і накрийте теплим пледом до повного охолодження.
Гострий соус із помідорів на зиму
Інгредієнти:
- помідори - 2,5 кг;
- часник - 1 головка;
- гострий перець - 2 шт;
- цукор - 1 стол. л.;
- сіль - щіпка;
- мелений коріандр - щіпка;
- хмелі-сунелі - щіпка.
Помідори промийте й опустіть в окріп. Зніміть шкірку. Пропустіть через м'ясорубку і перелийте в каструлю. Варіть на сильному вогні до кипіння, потім зменшіть вогонь до середнього і варіть 1-1,5 години.
Часник і гострий перець пропустіть через м'ясорубку, змішайте із сіллю, цукром, коріандром і хмелі-сунелі. Додайте в соус і варіть ще 10 хвилин. Готову страву розлийте по стерилізованих банках, закрутіть кришками, переверніть і накрийте ковдрою до охолодження.