Соус "Вогник" на зиму / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Гострий соус "Вогник" на зиму обов'язково сподобається любителям пікантних страв. Він готується тільки з природних дарів і виходить набагато смачнішим за магазинні заправки. Пропонуємо додати в соус сливи - вони додадуть страві легкої фруктової нотки та чудово доповнять смак. Також публікуємо рецепт тільки з овочів і спецій, ідеальний до м'яса.

Гострий соус рецепт на зиму зі сливами

Інгредієнти:

  • томатна паста - 500 г;
  • сливи - 2 кг;
  • солодкий перець - 1 кг;
  • гострий перець - 6 шт;
  • часник - 5 головок;
  • цукор - 400 г;
  • сіль - 3 стол. л.;
  • оцет - 150 мл;
  • соняшникова олія - 150 мл.

Усі овочі помити, часник почистити, а з перців видалити насіння. Сливи та солодкий перець пропустити через м'ясорубку або подрібнити блендером. Перекласти в каструлю і варити 30 хвилин після запікання.

Відео дня

Окремо таким самим чином подрібнити часник і гострий перець. За бажанням можна покласти більше перців. Викласти в каструлю, додати сіль, цукор, олію і томатну пасту. Варити ще 20 хвилин. У самому кінці варіння влити оцет, довести до кипіння і вимкнути.

Розлити соус по стерилізованих банках і закрити чистими кришками. Переверніть гострий соус на зиму кришками вниз і накрийте теплим пледом до повного охолодження.

Гострий соус із помідорів на зиму

Інгредієнти:

  • помідори - 2,5 кг;
  • часник - 1 головка;
  • гострий перець - 2 шт;
  • цукор - 1 стол. л.;
  • сіль - щіпка;
  • мелений коріандр - щіпка;
  • хмелі-сунелі - щіпка.

Помідори промийте й опустіть в окріп. Зніміть шкірку. Пропустіть через м'ясорубку і перелийте в каструлю. Варіть на сильному вогні до кипіння, потім зменшіть вогонь до середнього і варіть 1-1,5 години.

Часник і гострий перець пропустіть через м'ясорубку, змішайте із сіллю, цукром, коріандром і хмелі-сунелі. Додайте в соус і варіть ще 10 хвилин. Готову страву розлийте по стерилізованих банках, закрутіть кришками, переверніть і накрийте ковдрою до охолодження.

Вас також можуть зацікавити новини: