Хороший соус надасть страві неповторного аромату та смаку.
Соус для спагеті – чудове доповнення до макаронних виробів. Рецептів їх приготування існує надзвичайно багато, і кожен із варіантів здатен неймовірно змінити страву, надаючи неповторного аромату та смаку.
Часник очистити і подрібнити. Очистити, помити та дрібно нарізати цибулю.
Читайте такожНіжно-повітряні тістечка "Соффіоні": як приготувати незвичайний десерт
Все це обсмажувати хвилин 20-30 на середньому вогні, періодично помішуючи. При цьому фарш необхідно роздрібнити на шматочки завбільшки з горошину.
Свіжі томати або томати у власному соку очистити від шкірки і порубати на шматочки.
Фарш посолити і поперчити. Далі додати подрібнені томати разом із соком. На невеликому вогні тушкувати соус до готовності (близько 10 хвилин).
Налити вершки у сотейник і підігріти на середньому вогні. До кипіння доводити не потрібно.
Додати у гарячі вершки тертий пармезан і плавлений сир. Потім інтенсивно перемішувати, посолити й поперчити.
За бажанням можна додати вершкове масло, тоді соус буде більш насиченим і жирним. А його густоту можна змінювати, додавши ще вершків.
Готовий вершковий соус подавати до макаронних виробів.
Очистити й нарізати цибулю. Для соусу краще використовувати цибулю шалот, адже вона має більш делікатний смак, але можна й ріпчасту.
З грибів зрізати корінці, зчистити сміття (краще їх не мити, адже під час обсмажування вони виділяють багато рідини, що подовжить процес готування і погіршить якість страви). Нарізати гливи невеликими шматочками.
Розігріти в сковороді олію та вершкове масло.
На маленькому вогні спасерувати нарізану цибулю до м'якості.
Потім додати гриби й продовжувати обсмажувати, помішуючи.
Коли гриби зменшаться в обсязі та злегка просмажаться, влити вершки, додати натертого мускатного горіха, меленого перцю та солі. Після закипання соус слід готувати на малому вогні близько 5 хвилин, соус має злегка загуснути.
Зняти сковороду з вогню. Щоб додати соусу густоти, подрібнити половину загальної маси в блендері. Подрібнену масу викладемо назад у соус і перемішати.
Скуштувати соус, за потреби додати солі.
Готовий грибний соус можна подавати до будь-якої страви, не тільки до спагеті.
За допомогою міксера подрібнити очищені волоські горіхи.
Читайте такожТісто на вареники: як замісити гарне тісто на молоці, воді і кефірі
Обсмажувати на слабкому вогні близько 3 хвилин, помішуючи.
У сковороду до горіхів влити вершки та перемішати. У соус, який почне закипати, додати подрібнену петрушку, вичавити зубчик часнику, посолити й поперчити за смаком. Обсмажувати все близько 3 хвилин.
Приправити цим соусом спагеті й за бажанням посипати тертим пармезаном.