Соус зі слив розкриває смак м'яса і легко готується.
Густий сливовий соус на зиму прекрасно доповнить смак стейка або відбивних. Слива підкреслює смак м'яса і надає йому легкий димний присмак. Соусом можна полити готову страву, або замаринувати в ньому сире м'ясо. Також до м'ясних страв можна додати мариновану сливу в якості закуски. Такий соус набагато корисніший і смачніший, ніж кетчуп і майонез з магазину.
Раніше ми писали, як закрити на зиму сливове варення.
Сливи ретельно помити, викласти в каструлю і залити холодною водою. Поставити на плиту і довести до кипіння. Шумівкою витягнути сливи і остудити. Розрізати сливи навпіл і дістати кісточки. М'якоть викласти в блендер і перебити до однорідності.
Викласти сливове пюре в каструлю, додати подрібнений часник, цукор, сіль і спеції. Варити соус на невеликому вогні 20 хвилин, періодично помішуючи. Розкласти соус по стерилізованим банкам і закатати. Перевернути банки догори дном і укутати теплою ковдрою до повного охолодження.
Кришки і банки простерилізувати. Зливи помити і очисти від кісточок, залити холодною водою, довести до кипіння і варити 15 хвилин. Потім помістити гарячі сливи в холодну воду і відразу зняти шкірку, якщо хочете, щоб соус був однорідним. Подрібнити сливи блендером.
Сливове пюре викласти в каструлю з товстим дном і варити 10 хвилин, регулярно помішуючи соус. У соус додати сіль і цукор, варити ще 10 хвилин. Часник розчавити, а гострий перець нарізати кружечками. Потім додати в соус часник, перець, посічену кінзу і всі інші спеції. Варити ще 5 хвилин і зняти з вогню. Закрити соус в банки і накрити їх теплим пледом до охолодження.
Зливи промити і проколоти виделкою в декількох місцях. Простерилізувати банки і кришки. Розкласти сливи по банках. Воду вилити в каструлю, додати цукор, оцет, гвоздику і корицю. Довести рідину до кипіння і вимкнути. Залити гарячим маринадом сливи і закрутити банки. Накрити банки теплим пледом до повного охолодження.