Свиняча запіканка має дуже багатий смак і добре насичує.
Запіканка - це дуже ситна друга страва, в якій можна використовувати будь-які інгредієнти за смаком. Однією зі смачних версій страви є свиняча запіканка. Страва готується нескладно і дуже швидко з'їдається. Для запіканки зі свининою зазвичай використовується биток.
Свинину нарізати тонкими скибочками, відбити. М'ясо залити соєвим соусом, посолити і поперчити. Залишити на 15 хвилин. Цибулю нарізати півкільцями, сирок - тонкими пластинами. Картоплю почистити і тонко нарізати (можна нарізати овочерізкою). Змішати вершки, сметану і яйце. Залити заливкою картоплю, посолити.
Читайте такожЯскраві салати з редискою: прості вітамінні рецепти
Картоплю нарізати і відварити, приготувати пюре. М'ясо нарізати невеликими кубиками, одну цибулину подрібнити. Цибулю зі свининою перемішати, посолити і поперчити. Обсмажити на сковороді на сильному вогні приблизно 10 хвилин. Помідори крупно нарізати, другу цибулину нарізати півкільцями. Баклажани і кабачок нарізати тонкими пластинами.
Цибулю з помідором і баклажан з кабачком обсмажити на різних сковорідках до готовності. У глибоку форму для запікання викласти картопляне пюре, далі м'ясо, далі помідори з цибулею, а зверху розкласти баклажани з кабачком. Для соусу змішати яйця, майонез і дрібно натертий твердий сир, розмазати соус зверху столовою ложкою. Запікати 30 хвилин при 200 градусах.
Читайте також інші рецепти: