
Будь-які бутерброди - чудовий варіант перекусу, крім того, вони завжди будуть дуже доречними, якщо затіваєте свято. Варіантів такої закуски багато, але бутерброди з оселедцем - завжди фаворит.
Бутерброди з оселедцем і бородинським хлібом
Перший варіант закуски підійде любителям чорного "бородинського" хліба, а намазка, яку потрібно приготувати окремо, додасть пікантності.
Інгредієнти:
- одне філе слабосоленого оселедця;
- три маслини;
- два курячих яйця;
- петрушка;
- один зубчик часнику;
- півтори столових ложки майонезу;
- бородинський хліб;
- столова ложка соняшникової олії;
- сіль, перець.
Такі оригінальні бутерброди з оселедцем готуються дуже просто. Вам потрібно на розігрітій сковороді, змащеній олією, підсмажити шматочки чорного хліба. Якщо хочете, можете обійтися тостером. Далі - натерти кожну скибочку часником і почати готувати намазку.
У тарілку викласти терті яйця, додати подрібнену петрушку, сіль і перець. Заправити майонезом, перемішайте. Кожен шматочок хліба намазати сумішшю, що вийшла, потім нарізати філе слайсами. Викладіть скибочки на бородинський хліб, зверху прикрасьте бутерброди маслинами і подавайте до столу.
Бутерброди з оселедцем і буряком
Швидкий і зручний варіант класичної "Шуби" - вам не доведеться готувати повноцінний салат, можна просто зробити смачні бутерброди зі знайомим смаком.
Інгредієнти:
- білий багет;
- один маленький буряк;
- філе слабосоленого оселедця;
- два брикети плавлених сирків;
- два курячих яйця;
- майонез, часник, сіль і перець.
Для того щоб приготувати такі бутерброди з оселедцем, потрібно спочатку відварити буряк. Потім дістати, почистити і натерти на тертці. Багет нарізати скибочками. Буряк викласти в миску, туди ж додати половину від загальної кількості тертих плавлених сирків. Заправити майонезом, посолити, поперчити, перемішати і спробувати. Якщо смак вас влаштовує, відставте тарілку вбік.
Далі потрібно на середній тертці натерти яйця, змішати з другою половиною сирків. Туди ж додати тертий часник. Посолити, поперчити, заправити майонезом, перемішати. Багет змастити спочатку яєчною масою, потім буряковою, а зверху викласти шматочки філе оселедця. У такому вигляді бутерброди вже можна подавати до столу, але за бажанням доречно буде прикрасити їх петрушкою або кропом.
Бутерброди з оселедцем і гірчицею
Третій рецепт - справжній гастрономічний рай для любителів оселедця. Приємний смак риби чудово поєднується з пікантною гірчицею і залишає незабутні спогади про вечерю.
Інгредієнти:
- двісті грамів житнього хліба;
- філе слабосоленого оселедця;
- два мариновані огірки;
- два курячих яйця;
- одна ріпчаста цибуля;
- зелена цибуля;
- столова ложка яблучного оцту;
- столова ложка оливкової олії;
- чайна ложка діжонської гірчиці;
- чайна ложка гострої гірчиці;
- чайна ложка майонезу.
Житній хліб потрібно нарізати шматочками і підсмажити на сковороді або в тостері. Потім взяти філе риби, нарізати його дрібним кубиком. Так само вчинити з огірками, цибулею, зеленою цибулею, яйцями. Заправити інгредієнти майонезом, перемішати. В окремій ємності з'єднати оцет, олію, два види гірчиці. Додати отриману суміш у салат, перемішати. Намазати салат на хліб і вуаля - бутерброди з оселедцем на чорному хлібі готові - можна подавати до столу.