Шикарне частування нашвидкуруч / фото ua.depositphotos.com

Будь-які бутерброди - чудовий варіант перекусу, крім того, вони завжди будуть дуже доречними, якщо затіваєте свято. Варіантів такої закуски багато, але бутерброди з оселедцем - завжди фаворит.

Бутерброди з оселедцем і бородинським хлібом

Перший варіант закуски підійде любителям чорного "бородинського" хліба, а намазка, яку потрібно приготувати окремо, додасть пікантності.

Інгредієнти:

Відео дня
  • одне філе слабосоленого оселедця;
  • три маслини;
  • два курячих яйця;
  • петрушка;
  • один зубчик часнику;
  • півтори столових ложки майонезу;
  • бородинський хліб;
  • столова ложка соняшникової олії;
  • сіль, перець.

Такі оригінальні бутерброди з оселедцем готуються дуже просто. Вам потрібно на розігрітій сковороді, змащеній олією, підсмажити шматочки чорного хліба. Якщо хочете, можете обійтися тостером. Далі - натерти кожну скибочку часником і почати готувати намазку.

У тарілку викласти терті яйця, додати подрібнену петрушку, сіль і перець. Заправити майонезом, перемішайте. Кожен шматочок хліба намазати сумішшю, що вийшла, потім нарізати філе слайсами. Викладіть скибочки на бородинський хліб, зверху прикрасьте бутерброди маслинами і подавайте до столу.

Бутерброди з оселедцем і буряком

Швидкий і зручний варіант класичної "Шуби" - вам не доведеться готувати повноцінний салат, можна просто зробити смачні бутерброди зі знайомим смаком.

Інгредієнти:

  • білий багет;
  • один маленький буряк;
  • філе слабосоленого оселедця;
  • два брикети плавлених сирків;
  • два курячих яйця;
  • майонез, часник, сіль і перець.

Для того щоб приготувати такі бутерброди з оселедцем, потрібно спочатку відварити буряк. Потім дістати, почистити і натерти на тертці. Багет нарізати скибочками. Буряк викласти в миску, туди ж додати половину від загальної кількості тертих плавлених сирків. Заправити майонезом, посолити, поперчити, перемішати і спробувати. Якщо смак вас влаштовує, відставте тарілку вбік.

Далі потрібно на середній тертці натерти яйця, змішати з другою половиною сирків. Туди ж додати тертий часник. Посолити, поперчити, заправити майонезом, перемішати. Багет змастити спочатку яєчною масою, потім буряковою, а зверху викласти шматочки філе оселедця. У такому вигляді бутерброди вже можна подавати до столу, але за бажанням доречно буде прикрасити їх петрушкою або кропом.

Бутерброди з оселедцем і гірчицею

Третій рецепт - справжній гастрономічний рай для любителів оселедця. Приємний смак риби чудово поєднується з пікантною гірчицею і залишає незабутні спогади про вечерю.

Інгредієнти:

  • двісті грамів житнього хліба;
  • філе слабосоленого оселедця;
  • два мариновані огірки;
  • два курячих яйця;
  • одна ріпчаста цибуля;
  • зелена цибуля;
  • столова ложка яблучного оцту;
  • столова ложка оливкової олії;
  • чайна ложка діжонської гірчиці;
  • чайна ложка гострої гірчиці;
  • чайна ложка майонезу.

Житній хліб потрібно нарізати шматочками і підсмажити на сковороді або в тостері. Потім взяти філе риби, нарізати його дрібним кубиком. Так само вчинити з огірками, цибулею, зеленою цибулею, яйцями. Заправити інгредієнти майонезом, перемішати. В окремій ємності з'єднати оцет, олію, два види гірчиці. Додати отриману суміш у салат, перемішати. Намазати салат на хліб і вуаля - бутерброди з оселедцем на чорному хлібі готові - можна подавати до столу.

Вас також можуть зацікавити новини: