Котлетки з риби, незалежно від способу приготування, виходять ніжними та ароматними.
Рибні котлети – дуже смачна, ніжна та апетитна домашня страва.
Такі котлетки можна не лише смажити, але й також готувати у пароварці, мультиварці, в духовці та на грилі. Використовувати для них можна абсолютно будь-яку рибу – навіть із недорогих сортів вийдуть ароматні й соковиті котлети.
Цибулю нарізати кубиками, моркву – натерти на маленькій тертці. Обсмажити овочі у невеликій кількості олії. Коли вони почнуть підсмажуватися, влити соєвий соус. Перемішати й дати рідині повністю випаруватися.
Читайте такожСмачні равіолі: як приготувати ароматно-апетитну страву
Додати обсмажені овочі. Частину овочів можна залишити для начинки або ж усі додати до фаршу. Пробити фарш з овочами блендером.
Викласти фарш в миску. Додати сіль, перець, крохмаль та пластівці. Вимісити ретельно фарш і відправити у холодильник на 20 хвилин. За цей час пластівці розбухнуть і вберуть у себе зайву вологу з фаршу та рибні запахи.
Дістати фарш із холодильника і вологими руками сформувати котлети. За бажанням обваляти котлети в борошні або панірувальних сухарях (можна всі, а можна – лише частину).
Викласти на долоню фарш, розплющити його і викласти в центр чайну ложку обсмажених овочів, защепити шов.
Сковороду добре прогріти й обсмажити котлети з двох боків до золотистої скоринки на олії. Потім вогонь зменшити, влити 70 мл води й тушкувати котлети до готовності при закритій кришці.
Для заливки
Рибу обробити на філе, витягти кістки. Пробити у блендері. Додати сушену петрушку.
Моркву натерти на дрібній тертці, протушкувати на сковорідці з невеликою кількістю води, до повного її випаровування. Охолодити й додати до фаршу.
Ковбасний сир натерти на дрібній тертці. Додати в фарш, розмішати руками. Посолити за смаком і знову руками вимісити фарш.
Приготування заливки. Томатну пасту розвести водою. Додати сіль, цукор за смаком. Часник натерти на дрібній тертці або пропустити через прес. Додати його в заливку.
З фаршу зліпити котлети потрібного розміру. Відбити їх об руки до гладкості, викласти в антипригарну форму, щоб вони не торкалися одне одного. Залити томатною заливкою, обов'язково поливаючи котлети зверху.
Відправити у розігріту до 180°С духовку. Готувати до майже повного випаровування заливки. Подавати рибні котлети із зеленню та гарніром.
Овочі помити та почистити. Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на тертці. Рибу нарізати на невеликі шматки.
Читайте такожСоковиті печінкові котлети: як приготувати смачну страву
Налити воду в чашу мультиварки, посолити її, поперчити, додати лавровий лист, гвоздику та запашний перець.
Силіконові формочки злегка змастити олією, викласти у кожну по 2 ст. л. рибного фаршу, готувати в режимі "Варіння на пару" 20 хвилин. За бажанням можна в середину котлетки покласти маленький шматочок вершкового масла.