Рецепт печінкових котлет / фото ua.depositphotos.com

Печінка – один із найкорисніших продуктів. Вона містить величезну кількість поживних речовин та мінералів для нашого організму. З неї, зокрема, можна приготувати дуже смачні котлети.  

Ніжні й ситні печінкові котлети з легкістю урізноманітнюють раціон, коли звичні котлети, курячі ніжки та стейки вже набридли.

Подавати такі котлетки можна практично з будь-яким гарніром на вибір: добре смакуватимуть вони з картопляним пюре, кашами або макаронами на обід або на вечерю. А можна - і як закуску з хлібом та улюбленим соусом.

Відео дня

Котлети з курячої печінки

  • Печінка куряча - 500 г
  • Картопля (відварена в мундирах) - 2 шт.
  • Морква (відварна) - 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Борошно - 2-3 ст. л.
  • Спеції

Курячу печінку подрібнити в м'ясорубці. Цибулю нарізати невеликими скибочками, теж подрібнити за допомогою м'ясорубки.

Читайте такожЗапашна гречка з грибами: як приготувати ситну стравуПеремолоти також відварену заздалегідь моркву. Варену картоплю перекрутити на фарш. Все вищевказане потрібно добре перемішати. Додати сіль та спеції.

Додати в фарш яйце. Всипати борошно. Якщо додати більше картоплі, то борошна не потрібно.

Фарш знову добре перемішати й смажити котлети на олії, наливаючи кожну порцію ложкою, оскільки фарш напіврідкий. Добре просмажити котлети, щоб м'ясо всередині не залишалося сирим.

Котлети з яловичої печінки

  • Печінка яловича - 500 г
  • Рис - 100 г
  • Борошно пшеничне  - 200 г
  • Спеції (сіль, перець чорний мелений) - за смаком
  • Олія рослинна (для смаження)
  • Часник - 5-6 зубчиків
  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.

Відварити рис до готовності.

Пропустити через м'ясорубку (блендер) печінку, цибулю, моркву та часник. Додати в фарш відварений рис. Посолити та поперчити.

Як приготувати печінкові котлети / фото kopilpremudrosti.ru

Додати борошно. Фарш повинен вийде густим – густішим, ніж на оладки.

Смажити котлети на олії. Викладати на сковороду столовою ложкою. Обсмажити печінкові котлети з обох боків.

Котлети зі свинячої печінки

  • Печінка свиняча - 500 г
  • Сало свіже - 150-200 г
  • Борошно - 3 ст. л.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Сіль, перець чорний мелений - за смаком
  • Цибуля ріпчаста (велика) - 1 шт.
  • Часник сушений - 1 ч. л.
  • Олія для смаження

Свинячу печінку нарізати шматками і вимочити її 2 години на трохи підсоленій воді. Потім печінку обсушити паперовим рушником.

Читайте такожПиріг, тарт та лінива ватрушка: рецепти неймовірної випічки на сметаніОчищену цибулю розрізати на 4-6 частин. Сало нарізати на частини.

Печінку разом із салом та цибулею перекрутити на м'ясорубці.

Додати сире яйце, посолити фарш і поперчити. Все ретельно перемішати, додати сушений часник і всипати борошно.

Ще раз фарш ретельно перемішати. Тісто для печінкових котлет вийде досить густим.

Розігріти на сковороді олію, викласти ложкою печінковий фарш. Смажити на середньому вогні до рум'яної скоринки з двох боків. Важливо не пересмажити.

Викласти котлети у каструльку, довести їх до готовності в мікрохвильовці на максимальній потужності впродовж 3-4 хвилини або в розігрітій до 180°С духовці протягом 7-10 хвилин.

Готові печінкові котлети подати до столу в гарячому вигляді.

Вас також можуть зацікавити інші рецепти: