Приготовлена у такий спосіб риба виходить смачною, ситною й поживною.
Минтай – доступна морська риба практично без дрібних кісток. За своїм складом вона належить до дієтичних страв. Після запікання в духовці така риба виходить смачною, ситною та поживною.
Минтай перед приготування розморозити, залишивши у воді за кімнатної температури. Рибу можна готувати цілою або порізати на шматочки – за бажанням.
Читайте такожНеймовірно смачні вергуни: як приготувати хрусткі й пишні смаколики
Сухі спеції, сіль та чорний мелений перець змішати й натерти ними рибу з усіх боків. Вершкове масло порізати на маленькі шматочки і викласти рівномірно на кожну рибу.
Минтай загорнути фольгою, відправити форму з рибою у попередньо розігріту духовку на 15-25 хвилин. Час приготування буде варіюватися, залежно від потужності духовки та розміру обраної риби. Аби отримати рум’яну рибу, через 15-20 хвилин розгорнути фольгу й запікати так її ще 5 хвилин відкритої в духовці.
Рибу можна подавати прямо у фользі, а можна витягти її з фольги й викласти на блюдо. Перед подачею минтай можна посипати рубаною свіжою зеленню кропу.
Нарізати філе минтая на порційні шматочки. Посолити, поперчити, скропити соком лимона й акуратно перемішати.
Цибулю нарізати півкільцями і викласти у форму, злегка змащену олією.
Для соусу змішати майонез, сметану та гірчицю.
Кожен шматочок минтая вмочити у соус і викласти у форму. Решту соусу вилити на рибу та покласти її в холодильник на 60 хвилин для маринування.
Відправити форму в заздалегідь розігріту до 200°С духовку й запікати впродовж 15 хвилин. Потім посипати сиром, натертим на великій тертці. Знову покласти минтая в духовку на 7-10 хвилин.
Помити та почистити всі овочі. Нарізати помідори, перець і цибулю великими шматочками.
Читайте такожСоковита шинка зі свинини: як приготувати апетитну закуску
Зробити надрізи з одного боку кожного шматка філе. Натерти рибу сумішшю солі, перцю та паприки. Покласти одне філе на інше, щоб краще просочилися спеціями.
Викласти зверху на запечені овочі філе минтая і відправити у духовку на 5 хвилин. Потім перевернути філе й повернути в духовку ще на 2-3 хвилини.