Як позбутися від запаху мойви при смаженні і яким чином приготувати бюджетну рибу - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
Дієтологи стверджують, що всього 100 гр мойви на добу забезпечують людині необхідну дозу йоду, селену, фосфору і хрому. Крім того, регулярне вживання мойви знижує тягу до солодкого, що сприяє схудненню. УНІАН розповість, як посмажити мойву з хрусткою скоринкою на вечерю.
Раніше ми говорили про те, які вони - кращі страви з хека.
Корисний лайфхак: для того, щоб позбутися від запаху мойви при смаженні, потрібно вимити рибу, скласти її в глибоку миску, посолити, поперчити і скропити соком лимона - саме він прибере специфічний аромат.
Мойву почистити, промити, видалити чорну плівку. Борошно висипати на тарілку, додати в неї спеції. Потім цю муку висипати в пакет разом з рибою. Пакет закрити і ретельно перемішати вміст. На сковороді розігріти олію, викласти рибу і смажити 3-4 хвилини з кожного боку.
Рибу промити, але залишити нутрощі, натерти мойву сіллю і приправою для риби. Якщо вам подобається використовувати спеції окремо, то купіть коріандр мелений, суміш перців, сушені овочі, кумін і куркуму. У плоску тарілку висипати борошно і кожну рибку обваляти в цій суміші.
Форму для запікання застелити фольгою, змастити маслом. Викласти мойву в один рівний ряд, запікати в духовці при 200°C до 30 хвилин (орієнтуйтеся на можливості вашої духовки).
Мойву промити, вийняти всі нутрощі, відрізати голову і розкласти на паперовому рушнику, щоб прибрати вологу. Після цього викласти рибу на обробну дошку або блюдо, посипати сіллю і перцем. Ріпчасту цибулю очистити, промити, нарізати півкільцями.
Форму для запікання змастити олією, на дно викласти ріпчасту цибулю. Зверху - мойву рівним шаром. Полити рибу сметаною і поставити форму в духовку. Запікати страву 20-25 хвилин при 180°C. По готовності прикрасити рибу зеленню і подавати до столу.
З одного пакетика заварити міцний чай, додати до нього лимонний сік, сіль, перець і цукор. Коли чай охолоне, влити олію і перемішати. Рибу вимити, обсушити, викласти в один шар в глибоку сковороду. Зверху викласти ріпчасту цибулю, нарізану півкільцями, полити рибу чаєм і викласти кілька лаврових листів. Придавити рибу тарілкою і тушкувати на повільному вогні 30-40 хвилин. Подавати на стіл прямо в сковороді, прикрасивши свіжою зеленню.