Розповідаємо, як готується риба хек - лайфхак для тих, хто хоче керувати людьми через кулінарію.
Хек - одна з найбільш бюджетних, але смачних риб, яку можна приготувати в духовці або на сковороді. Соус теж може бути різним - в залежності від ваших уподобань. УНІАН розповість, як смачно приготувати хек в духовці або на сковороді, щоб підкорити чоловіка.
Інгредієнти:
ВАЖЛИВО: для цієї страви бажано самостійно дістати з тушки філе хека - рецепт в духовці передбачає, що риба точно буде свіжою і якісною.
Після того як ви обробили тушку на філе, потрібно промити шматочки і посипати їх сіллю. У миску насипати борошно і обваляти в ній рибу. Прогріти сковороду, змастити олією, викласти хека і обсмажити по 2 хвилини з кожного боку.
Цибулю і моркву почистити, цибулю нарізати півкільцями, а моркву натерти на тертці. Смажити на сковороді овочі 4-5 хвилин до готовності. На іншій сковороді обсмажити 2 ст.л борошна на олії протягом 30 секунд. Влити в сковороду до борошна томатний сік, додати сіль, перець і поламаний лавровий лист. Тушкуйте соус 5 хвилин, поки він не почне загусати.
Підготувати ємність для запікання, викласти в неї продукти шарами - соус, риба, овочі, повторювати шари, поки інгредієнти не закінчаться. Потім накрити ємність фольгою і запікати в духовці 10 хвилин при 180 градусах Цельсія. Такий хек з овочами ідеально підійде для гарніру у вигляді картопляного пюре, але ви можете приготувати будь-який інший.
Інгредієнти:
ВАЖЛИВО: для того щоб швидко приготувати такий хек - рецепт можна видозмінити, використавши не тушки риби, а готове філе, тоді час приготування скоротиться.
Яйце вбити в глибоку ємність і збовтати віночком. Додати сметану, сіль, перець і перемішати. Всипати борошно і подрібнений кріп, знову перемішати. Філе хека нарізати шматочками, посолити і поперчити з обох сторін. Кожен шматочок риби занурити в кляр так, щоб він повністю покрив філе. Викласти на сковороду, змащену олією, смажити 5 хвилин з одного боку, потім ще 5 хвилин з іншого боку. Подавати страву можна з відвареним рисом.
Інгредієнти:
ВАЖЛИВО: всі кращі страви з хека готуються за суворою технологією, так що, якщо ви хочете результату - не міняйте рецептуру.
Філе посолити, поперчити, нарізати шматочками. Сир натерти на тертці, змішати в одній ємності з яйцями. Додати спеції, збити суміш віночком. Рибу обваляти в борошні з обох сторін, потім опустити в кляр. Викласти на розігріту сковороду, змащену олією, обсмажувати з обох сторін по 5-7 хвилин до золотистої скоринки. Подавати з рисом, овочами або картопляним пюре.