Приготувати апетитну рибку можна в духовці та на сковороді.
Зубатка – смачна та корисна риба. Водночас вона примхлива, адже вимагає чіткого дотримання правил під час готування, інакше стейки із зубатки може перетворитися на кашоподібну желе з незрозумілим смаком.
Так, розморожувати рибу найкраще заздалегідь, помістивши її на нижню полицю холодильника на всю ніч. Не варто розморожувати зубатку в мікрохвильовій печі або в теплій воді, інакше філе розпадеться на частини.
Стейк зубатки перед маринуванням слід розморозити.
Читайте такожЯк смачно запекти минтая в духовці – рецепти апетитної рибки
Приготування соусу. До олії всипати сіль та спеції. Влити соєвий соус. Вичавити сік лимона. Перемішати соус.
Отриманим соусом добре змастити стейк зубатки з усіх боків. Миску із замаринованою рибою накрити харчовою плівкою і покласти в холодильник на 1 годину.
З картоплі злити воду. Полити її рештою соусу та перемішати, після чого також відправити в холодильник.
Форму для запікання змастити соняшниковою олією. Викласти на неї стейк зубатки, а навколо розкласти шматочки картоплі. Запікати в духовці близько 20 хвилин за температури 180°С.
З’єднати сметану з 2 ст. л. оливкової олії. Все перемішати. Насипати сіль та спеції. Ретельно все перемішати.
Розморозити рибу, акуратно помити, злегка обсушити за допомогою паперових рушників.
Сковороду або форму для запікання застелити фольгою.
Викласти на фольгу половину сметанного соусу, розмазати, зверху полити рештою олії. Викласти стейки.
Другою половиною соусу змастити рибу зверху. Відправити стейки пектися в розігріту до 170°С духовку на 35 хвилин. Накривати рибу фольгою не потрібно. Готову рибу подавайте з базиліком.
Дістати заздалегідь із морозилки стейки зубатки і дати їм самостійно відтанути.
Добре промити стейки, викласти на серветки і просочити від зайвої вологи. Трохи скропити їх лимонним соком.
Читайте такожБефстроганов із яловичини: як приготувати смачне м’ясо в сметанному соусі
Також підготувати тарілки з панірувальними сухарями та з яйцем.
Обваляти стейки спочатку в борошні, потім занурити в яйце та обваляти в панірувальних сухарях.
На гарячу сковороду налити трохи олії й викласти запаніровані стейки. Обсмажувати їх декілька хвилин на сильному вогні, до утворення рум'яної, хрусткої скоринки. Перевернути і так само обсмажити до скориночки з іншого боку.
Потім зменшити вогонь і потримати їх ще хвилин 5-7 на сковороді.