Чи можна смажити лисички сирими - поради та рецепти / фото ua.depositphotos.com

Лисички багаті вітамінами B1, С, PP, А, D2, мікроелементами: мідь, цинк, хром і кобальт, вісьмома амінокислотами, бета-каротином, ергостеролом. Причому вітаміну А більше, ніж в моркві. Лісові лисички - відмінне джерело вітаміну D2, так що, їх сміливо можна посмажити на вечерю. УНІАН розповість, скільки часу потрібно смажити гриби лисички і як це робити.

Корисна порада: перш, ніж починати обсмажувати гриби, переберіть їх, залийте прохолодною водою і залиште на 30 хвилин, а вже потім приступайте до готування.

Як смажити лисички з цибулею - рецепт

  • лисички - 300 гр;
  • ріпчаста цибуля - 1 шт;
  • часник - 1 зубчик;
  • петрушка - 3-5 гілочок;
  • вершкове масло - 1-2 ст. л;
  • сіль - 1 щіпка.

Гриби вимити, нарізати на половинки або четвертинки, ріпчасту цибулю дрібно нашаткувати, зелень і часник також подрібнити ножем. Розігріти на сковороді олію, обсмажити цибулю з часником і петрушкою 5-6 хвилин. Додати лисички, посолити і готувати 20-25 хвилин, помішуючи.

Відео дня

Як смажити лисички з картоплею і цибулею

  • лисички - 500 гр;
  • ріпчаста цибуля - 1 шт;
  • картопля - 4 шт;
  • рослинна олія - 30 гр;
  • сіль, спеції.

Лисички перебрати, вимити під проточною водою, викласти в каструлю, залити водою і довести до кипіння. Відварити лисички протягом 15 хвилин, відкинути на друшляк і знову промити під водою. Цибулю очистити, нарізати, обсмажити на сковороді 2 хвилини. Додати лисички, смажити 5 хвилин. Картоплю очистити, нарізати, додати в сковороду з цибулею і грибами. Перемішати, готувати під кришкою 15-20 хвилин. В кінці посолити і додати спеції.

Як готувати лисички зі сметаною або вершками

  • лисички - 400 гр;
  • ріпчаста цибуля - 1 шт;
  • часник - 1 зубчик;
  • зелень - 4-5 гілочок;
  • рослинна олія - 1 ст. л;
  • вершки або сметана - 50 мл;
  • сіль, перець.

Лисички вимити, нарізати четвертинками або половинками. Лук очистити, подрібнити, те ж саме зробити з часником і зеленню. Розігріти сковороду з маслом, викласти гриби з цибулею, посолити і поперчити. Смажити 20-25 хвилин, помішуючи, потім залити вершками або сметаною, додати зелень і часник, накрити кришкою і готувати ще 3-5 хвилин. 

Вас також можуть зацікавити новини: