
Напевно, немає такої людини, яка не любить чебуреки. У цього тонкого хрусткого пиріжка з соковитою начинкою немає недоліків. Традиційні чебуреки готуються на прісному тесті з баранячим фаршем, але домашній варіант можна приготувати з будь-якою начинкою - навіть солодкою.
Ідеальні чебуреки на окропі
Для тіста:
- Борошно - 500 г.
- Сіль - 1 ч. л.
- Рослинна олія - 50 мл.
- Окріп - 150 мл.
Начинка:
- Фарш м'ясний - 300 г.
- Цибуля ріпчаста - 300 г.
- М'ясний бульйон - 100 мл
- Перець, мускатний горіх, спеції за смаком.
- Рослинна олія для смаження - 150 мл.
У борошно додати сіль і олію, перемішати. Поступово вливати окріп і перемішувати тісто ложкою. Коли тісто трохи охолоне, замісити його руками. Накрити тісто плівкою і залишити при кімнатній температурі 30 хвилин.
Для начинки дрібно порізати цибулю, посолити і розтерти товкачем до виділення соку. У миску з цибулею всипати фарш, спеції, перець. Перемішати до однорідності. Влити в миску бульйон або воду, і перемішати ще раз. Якщо фарш досить соковитий, то можна обійтися без бульйону.
Стіл присипати борошном. Тісто розділити на частини розміром з куряче яйце. Тонко розкачати тісто в коло. Викласти начинку на одній половині тіста і накрити другою, щоб вийшло півколо. Защипнути краї чебуреків і притиснути кінчиком вилки.
У сковороді розігріти олію. Викласти чебуреки в гарячу олію і обсмажувати з кожного боку 2-3 хвилини. Викласти чебуреки на серветку, щоб стік зайвий жир.
За бажанням чебуреки можна зробити з сиром, грибами, капустою. Також можна зробити солодку начинку, наприклад, з сиру або полуниці. Тоді в тісто потрібно покласти менше солі.