Чебуреки рецепт / фото ua.depositphotos.com

Напевно, немає такої людини, яка не любить чебуреки. У цього тонкого хрусткого пиріжка з соковитою начинкою немає недоліків. Традиційні чебуреки готуються на прісному тесті з баранячим фаршем, але домашній варіант можна приготувати з будь-якою начинкою - навіть солодкою.

Ідеальні чебуреки на окропі

Для тіста:

  • Борошно - 500 г.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Рослинна олія - 50 мл.
  • Окріп - 150 мл.

Начинка:

  • Фарш м'ясний - 300 г.
  • Цибуля ріпчаста - 300 г.
  • М'ясний бульйон - 100 мл
  • Перець, мускатний горіх, спеції за смаком.
  • Рослинна олія для смаження - 150 мл.

У борошно додати сіль і олію, перемішати. Поступово вливати окріп і перемішувати тісто ложкою. Коли тісто трохи охолоне, замісити його руками. Накрити тісто плівкою і залишити при кімнатній температурі 30 хвилин.

Для начинки дрібно порізати цибулю, посолити і розтерти товкачем до виділення соку. У миску з цибулею всипати фарш, спеції, перець. Перемішати до однорідності. Влити в миску бульйон або воду, і перемішати ще раз. Якщо фарш досить соковитий, то можна обійтися без бульйону. 

Стіл присипати борошном. Тісто розділити на частини розміром з куряче яйце. Тонко розкачати тісто в коло. Викласти начинку на одній половині тіста і накрити другою, щоб вийшло півколо. Защипнути краї чебуреків і притиснути кінчиком вилки.

У сковороді розігріти олію. Викласти чебуреки в гарячу олію і обсмажувати з кожного боку 2-3 хвилини. Викласти чебуреки на серветку, щоб стік зайвий жир.

За бажанням чебуреки можна зробити з сиром, грибами, капустою. Також можна зробити солодку начинку, наприклад, з сиру або полуниці. Тоді в тісто потрібно покласти менше солі.

Вас також можуть зацікавити новини: