Рецепт домашньої піци / фото ua.depositphotos.com

Люди розрізняються за віком, рівнем доходів, світоглядом і віросповіданням. Але нас об'єднує одна річ: майже всі люди люблять їсти піцу. Цю всесвітньо відому страву можна приготувати вдома з доступних в холодильнику продуктів. Ділимося рецептом неймовірно ніжного і тонкого тіста, яке не рветься і не підгорає.

Тісто для піци дріжджове

  • Борошно - 2 склянки.
  • Сухі дріжджі - 2 ч. л.
  • Яйця - 1 шт.
  • Тепла вода - 100 г.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Сіль - 0.5 ч. л.
  • Олія - 2 ч. л.

У склянку з теплою водою всипати цукор і дріжджі, перемішати до розчинення. Окремо в мисці змішати борошно, яйце, сіль і олію. Воду з дріжджами влити в борошно і перемішати до однорідності. Замісити м'яке і злегка липке тісто. За необхідності можна додати більше борошна. 

Тісто залишити на 20 хвилин, після чого сформувати кульки і тонко розкачати коржі. Змастити коржі томатним соусом і викласти улюблену начинку. Викласти на змащене олією деко і випікати 20 хвилин при 180 градусах.

Відео дня
Піца домашня рецепт / фото ua.depositphotos.com

Тісто для піци без дріжджів

  • Борошно - 2 склянки.
  • Вода - 0.5 склянки.
  • Олія - 2 ст. л.
  • Яйця - 2 шт.
  • Сіль - 0.5 ч. л.

Борошно краще брати з твердих сортів пшениці. Просіяти борошно в миску кілька разів. Окремо збити яйця з сіллю і водою. У борошно влити яєчну суміш і олію. Вимісити тісто до однорідності. Вимішувати тісто приблизно 5 хвилин. Після цього можна приступати до приготування піци.

Кращі начинки для піци

Зазвичай піцу змащують кетчупом або іншим томатним соусом, а далі все залежить від вашої фантазії і наповнення холодильника. На піцу можна покласти будь-яку начинку. Перераховуємо кілька смачних поєднань:

  • помідори + базилік + сир моцарелла;
  • цибуля + помідори + маслини + варена ковбаса + сир;
  • гриби + курки + помідори + кукурудза + сир;
  • курка + шинка + ананас + сир;
  • курка + шинка + бекон + помідори.

Вас також можуть зацікавити новини: