Свинячо-яловича ковбаса - рецепт Клопотенка / колаж УНІАН, скріншот YouTube

Український шеф-кухар Євген Клопотенко показав, як готується ковбаса домашня в духовці з доступних інгредієнтів. На запікання піде не більше півгодини, зате ви отримаєте натуральний продукт, зроблений власними руками. Швидше записуйте рецепт.

Домашня ковбаса свинячо-яловича

Така ковбаса домашня свиняча готується з ошийка свинини і яловичини, сала і свинячої оболонки. Все інше - це спеції, умілі ручки, любов і вино.

Інгредієнти:

  • яловичий ошийок - 700 гр;
  • свинячий ошийок - 500 гр;
  • сало - 300 гр;
  • сіль - за смаком;
  • копчена паприка - 2.5 ст.л;
  • червоне вино (кагор) - 150-200 мл;
  • цукор - 1 ч.л;
  • зіра - 0.5 ч.л;
  • білий перець - 0.5 ч.л;
  • свиняча оболонка - 1.5 м.

Запам'ятовуйте, як готується ковбаса домашня свиняча за цим рецептом.

Свинину, яловичину і сало нарізати дрібними кубиками. Викласти все м'ясо в миску, всипати копчену паприку, зіру, сіль, цукор і білий перець, перемішати. Влити кагор, знову перемішати. Поставити на стіл м'ясорубку, прикріпити насадку для виготовлення ковбас. На насадку надіти свинячу оболонку, а вільний кінець зав'язати. Однією рукою тримати оболонку, а другою складати м'ясо в м'ясорубку. У міру наповнення оболонки м'ясом, рівномірно витягати її вручну. Коли напівфабрикат буде приготовлений, зав'язати другий кінець оболонки. Взяти деко, застелити його пергаментом, проколоти зубочисткою ковбасу кілька разів по всій довжині, щоб вийшла рідина. (Це особливо необхідно, якщо ви щільно нафарширували ковбасу - якщо не дати рідині вийти, домашня ковбаса в духовці може вибухнути).

Закрутити ковбасу в "крендель", поставити в розігріту духовку на 30 хвилин, запікати за 180 градусів. Після закінчення зазначеного часу перевірити - можливо, знадобиться трохи довше запекти продукт, це залежить від особливостей вашої духовки.

Вас також можуть зацікавити новини: