Пальчики оближеш - курячі крильця в духовці / depositphotos.com

В ідеалі курячі крила перед запіканням потрібно добре промаринувати. Чим довше тримати в маринаді, тим краще вони просочаться і смачніше вийдуть. Але якщо часу обмаль, можна обійтися і без цього.

Курячі крильця в соєвому соусі з медом (і не тільки)

Для приготування потрібні такі продукти:

  • Крила - 1 кг.
  • Картопля - до 1 кг.
  • Соєвий соус - 2-3 ст. л.
  • Мед - 2 ст. л.
  • Часник - 1-2 зубчики.
  • Паприка - 1 ч. л.
  • Олія - 4 ст. л.
  • Сіль - за смаком.

Для маринаду змішуємо соєвий соус з медом і подрібненим часником, всипаємо паприку. Сіль можна не додавати, буде достатньо соєвого соусу. Але якщо зазвичай ви все досолюєте - додайте щіпку. Добре вимішуємо крила в маринаді, закриваємо посуд і прибираємо в холодильник.

Відео дня

Якщо підготовку проводите завчасно, то нехай крила маринуються аж до доби. Якщо ж готувати потрібно зараз, із зусиллям натріть їх в маринаді руками і залиште за кімнатної температури на 1 годину або хоча б, поки не розігріється духовка. Маринад відразу не виливаємо.

Картоплю ріжемо слайсами завтовшки до 1 см або невеликими поздовжніми часточками. На деко укладаємо лист пергаменту для запікання і на нього - картоплю. Поливаємо олією і перевертаємо або перемішуємо, щоб картопля була змазана з усіх боків, викладаємо зверху курку.

Скільки запікати крильця в духовці - за температури 200 градусів 30 хвилин. Коли на крилах з'явиться скоринка, перевертаємо і запікаємо до готовності. У процесі час від часу змащуємо крильця маринадом, що залишився в посуді.

Мед можна замінити такою ж кількістю гірчиці - тоді крильця з картоплею в духовці будуть в гірчично-соєвому соусі. Також можна зовсім відмовитися від соєвого соусу і змішати для маринування по 2-3 столові ложки меду і гірчиці. У медово-гірчичному соусі крильця можуть вийти світлішими, оскільки соєвий соус дає темний колір на скоринці.

Секрет хрустких крилець: щоб зробити їх засмаженими, викладіть крила на решітку і поставте над листом з картоплею. Періодично поливайте картоплю жиром, який буде капати з крилець.

Важливо: якщо порізати картоплю товстими шматками, крила приготуються раніше - їх потрібно буде вийняти, щоб не пересохли, і допекти картоплю. Якщо в духовці є режим конвекції, перед закінченням приготування увімкніть обдув на 5 хвилин.

Раніше УНІАН розповідав, як за 5 хвилин готується піца в мікрохвильовці без муки.

Вас також можуть зацікавити новини: