
Гречка з м'ясом і овочами - ідеальна страва на вечерю, якою можна нагодувати всю сім'ю. Така каша готується на сковороді дуже просто. За бажанням свинину в рецепті можна замінити будь-яким іншим м'ясом, а також додати улюблені овочі або соус.
Гречка з м'ясом на сковороді
Свинину за бажанням можна замінити іншим м'ясом. Курка готується швидше, а яловичина довше. У пісному варіанті м'ясо можна замінити грибами.
Інгредієнти:
- свинина - 500 г;
- гречка - 150 г;
- лук - 1 шт.;
- морква - 1 шт.;
- вода - 300 мл;
- соняшникова олія - 2 ст. л.;
- зелена цибуля - пучок;
- сіль, спеції за смаком.
Свинину наріжте великими шматками. У глибокій сковороді розігрійте олію і обсмажте свинину з усіх боків до золотистого кольору (приблизно 5 хвилин). Перемішуйте м'ясо, щоб воно не підгоріло. Цибулю і моркву почистіть і крупно наріжте.
У сковорідку з м'ясом додати цибулю і моркву. Перемішайте і обсмажуйте все разом 5 хвилин. Викладіть в сковороду промиту гречку і гарячу воду. Води повинно бути в два рази більше, ніж крупи. Перемішайте до однорідності.
Посоліть і додайте спеції за смаком. Доведіть страву до кипіння на великому вогні. Потім після закипання зменшіть вогонь до мінімального і готуйте гречану кашу під кришкою 30 хвилин. Якщо під час готування википіла вся вода - долийте ще трохи, щоб страва не підгоріла.
Готову страву прикрасьте рубаною зеленою цибулею і подавайте з улюбленими овочами.