
Правильний кляр для курячих відбивних зробить м'ясо соковитим і м'яким, зберігаючи ніжність курки. Страва набуває апетитної золотистої скоринки та пікантного смаку. Ми зібрали три найсмачніші рецепти кляру, з яким курка вийде незрівнянною.
Цибулевий кляр для відбивних
Інгредієнти:
- куряче філе - 700 г;
- цибуля - 2 шт.;
- часник - 1 зубч;
- яйця - 2 шт.;
- борошно - 5 стол. л.;
- сметана - 5 стол. л.;
- олія для смаження - 4 стол. л.;
- сіль, перець за смаком;
- паприка, мускатний горіх за смаком.
Куряче м'ясо наріжте дрібними пластинками та відбийте з двох боків. Зручно робити це через плівку, щоб молоток не бруднився. Посипте м'ясо сіллю, перцем та улюбленими спеціями.
Цибулю крупно наріжте та викладіть у чашу блендера. Додайте часник, сметану й улюблені спеції, подрібніть до однорідності. Потім у цю масу вбийте яйця та вмішайте борошно. Збийте все вінчиком.
Відбивні викладіть у кляр і залиште маринуватися на 30 хвилин. Якщо немає часу, то просто занурте шматочки в хрусткий кляр для відбивних і викладіть на сковорідку з розігрітою олією. Смажте відбивні приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку.
Кляр для курячих відбивних із майонезом
Інгредієнти:
- майонез - 2 стол. л.;
- яйце - 1 шт.;
- борошно - 2 стол. л.;
- вода - 3 стол. л.;
- олія - 2 стол. л.;
- сіль, перець за смаком.
Інгредієнти розраховані на 350 г курячого м'яса. Це класичний кляр для курячих відбивних, який підходить до будь-якого гарніру.
У глибоку миску вбийте яйце, додайте воду, майонез, дрібку солі та улюблені спеції. Збийте вінчиком до однорідності. Всипте борошно і збийте ще раз, щоб не було грудочок.
Курку тонко наріжте та відбийте з двох боків. Занурте в кляр і викладіть у сковороду з розігрітою олією. Смажте відбивні по 2-3 хвилини з кожного боку на середньому вогні.
Кляр для відбивних із сиром
Інгредієнти:
- сир - 80 г;
- яйце - 1 шт.;
- молоко - 80 г;
- борошно - 2 стол. л.;
- сухий часник - 1 чайн. л.;
- сіль, перець за смаком.
Зазначеної кількості інгредієнтів вистачить на 400 г м'яса. Сир наріжте на крупній тертці та викладіть у глибоку миску. Додайте яйце і молоко, улюблені спеції, сіль, часниковий порошок. Перемішайте до однорідності. Всипте борошно і перемішайте ще раз. Простий кляр для відбивних готовий - занурте в нього відбите м'ясо та посмажте на сковороді з двох боків.