Буженина з курки / фото ua.depositphotos.com

Буженина з курки - дуже смачний спосіб приготування курячого філе. Буженину можна подати як холодну закуску, використовувати як основу для супу або зробити з неї бутерброди. У нашому рецепті буженина вариться в каструлі у власному соку. Таке м'ясо дуже ніжне і не пересушене.

Куряча буженина без духовки

  • Куряча грудка - 1 кг.
  • Часник - 4 зубчики.
  • Перець чорний мелений - 1 ч. л.
  • Паприка солодка - 1 ч. л.
  • Оливкова олія - 1 ст. л.
  • Соєвий соус - 2 ч. л.
  • Орегано - щіпка.
  • Перець чилі мелений-щіпка.

Зубчики часнику нарізати гострими шматочками і нашпигувати курячі грудки. Всі спеції змішати, залити соєвим соусом і оливковою олією. Перемішати до однорідності. У кашці зі спецій обваляти курку з усіх боків. Потім чистими руками додатково втерти спеції в м'ясо.

Перекласти курку в пакет для запікання або в звичайний пакет. Щільно зав'язати. Кожну курячу грудку викласти в окремий пакет. Прибрати м'ясо в холодильник на 4-6 годин, щоб воно ретельно промаринувалося.

Відео дня

М'ясо в пакеті викласти в каструлю. Залити холодною водою, щоб вона покрила все м'ясо. Доведіть воду до кипіння і варіть грудку 30 хвилин. Потім перевернути м'ясо на іншу сторону і варити ще 20 хвилин. Потім дістати буженину з пакета і охолодити. Рекомендується їсти в холодному вигляді.

Вас також можуть зацікавити новини: