Якщо звичайні страви з куркою вже набридли і нікого не дивують - спробуйте приготувати курячі грудки, фаршировані шпинатом і фетою. Ви здивуєтеся, наскільки смачне і гармонійне це поєднання. Фета надає м'ясу соковитість і м'який вершковий смак, а шпинат після запікання стає дуже ніжним і солодкуватим.
Курка, фарширована фетою і шпинатом, готується дуже просто - цей рецепт доступний навіть новачкам в кулінарії. А результат перевершує всі очікування.
Куряче філе зі шпинатом і фетою
Інгредієнти:
- курячі грудки - 4 шт.;
- сир фета - 250 г;
- шпинат свіжий - 200 г;
- цибуля - 1 шт.;
- часник - 2 зубч.;
- олія соняшникова - 2 стол. л.;
- цукор - 1 стол. л.;
- спеції для курки за смаком.
Цибулину дрібно наріжте, а часник натріть на самій дрібній тертці. Підігрійте олію на сковороді. Обсмажуйте цибулю 2-3 хвилини, потім додайте часник і смажте ще пару хвилин. Шпинат дрібно наріжте. Покладіть фету у велику миску і змішайте виделкою зі смаженою цибулею і подрібненим шпинатом. Додайте також в начинку ложку цукру.
Курячі грудки розріжте уздовж, щоб вийшов великий і тонкий пласт. Відбийте курку з двох сторін. З одного боку змастіть м'ясо спеціями для курки. Цією стороною викладіть грудки на деко. Половину філе змастіть начинкою і накрийте другою половинкою зверху.
Поставте деко з куркою в розігріту до 200° градусів духовку. Запікається куряча грудка з фетою в духовці приблизно 20 хвилин. Подавайте з будь-яким гарніром або овочевим салатом.
Також за цим рецептом можна приготувати курячі рулетики з фетою, якщо нарізати грудки на тонкі відбивні. Загорніть начинку в відбивні, закріпіть зубочистками і обсмажте на сковороді по 3 хвилини з кожного боку.