
Курячі стегенця в духовці або на сковорідці виходять дуже ніжними і соковитими. Така страва сподобається всім м'ясоїдам. Рум'яні ніжки з чудовим ароматом зникнуть зі столу в лічені хвилини. Страва дуже легко готується і вдасться кожному.
Раніше ми також писали, як готується золотиста і ароматна курка в духовці цілком.
Курячі стегенця в духовці в медовій глазурі
Інгредієнти:
- курячі стегенця - 2 шт.;
- часник - 4 зубчики;
- оливкова олія - 50 г;
- мед - 5 ст. л.;
- соєвий соус - 3 ст. л.;
- мелений імбир - 0,5 ч. л.;
- сіль, перець за смаком.
Змішати інгредієнти для маринаду - мелений імбир, соєвий соус, мед, подрібнений часник. Додати сіль і перець за смаком. У маринаді замочити курячі стегенця і залишити на 30-60 хвилин в холодильнику. Потім розігріти духовку до 210°.
Викласти курячі стегенця в форму для запікання і полити залишками маринаду. Запікати спочатку 25 хвилин з одного боку, потім перевернути стегенця на іншу сторону і запікати ще 15 хвилин. В кінці ще раз перевернути, запікати 5 хвилин і вимкнути духовку. У стегенець має з'явитися золотава скоринка.
Золотисті стегенця на сковороді
Інгредієнти:
- курячі стегенця - 1 кг;
- соняшникова олія - 150 мл;
- щіпка цукру;
- лук - 2 шт.;
- сіль, перець за смаком.
Стегенця обмити під краном і обов'язково витерти насухо, інакше шкіра облізе при смаженні. Кожне стегенце обмазати олією і обсипати сіллю і перцем. Решту олії розігріти в сковороді. Викласти стегенця в гарячу олію і смажити 15 хвилин. Перед смаженням посипте ніжки щіпкою цукру для карамельного смаку.
Через 15 хвилин перевернути стегенця на іншу сторону і посипати кільцями цибулі. Накрити страву кришкою і тушкувати 20-30 хвилин на маленькому вогні.