Рецепт м’яса по-французьки з картоплею / фото ua.depositphotos.com

М’ясо по-французьки – популярна й дуже смачна страва. Нині існує безліч рецептів його приготування, зокрема й із картоплею. Така страва виходить ситною та соковитою.

М’ясо по-французьки з картоплею та помідорами

  • Свинина - 600 г
  • Картопля - 800 г
  • Помідор - 260 г
  • Цибуля - 200 г
  • Часник - 2 середніх зубчики
  • Твердий сир - 100 г
  • Сметана - 350-400 г
  • Сіль, перець чорний мелений - за смаком
  • Рослинна олія - для змащування форми

Свинину нарізати на скибочки товщиною 1 см. Кожен шматочок злегка відбити, посипати сіллю та перцем.

Читайте такожАпетитні м’ясні їжачки: як приготувати ситну страву в білому соусі
Приготування соусу. Додати до сметани часник, пропущений через прес, розмішати. За бажанням можна поперчити і додати нарізану зелень.

Картоплю і томати нарізати тонкими кружечками, а цибулю – півкільцями. Посолити та поперчити картоплю за смаком, перемішати.

На дно форми розміром 32*22 см налити трішки олії, викласти в один шар картоплю й змастити соусом. Потім розкласти половину цибулі. Зверху викласти м'ясо, змастити його соусом.

Далі викласти другу половину цибулі, на неї – решту картоплі, змастити її соусом. Останнім шаром йдуть томати. Розподілити по них соус і накрити фольгою.

Відправити у розігріту до 200°C духовку приблизно на годину, орієнтуватися слід на свою духовку. Потім прибрати фольгу, посипати страву зверху натертим сиром і повернути у духовку ще на 10-15 хвилин.

М’ясо по-французьки з картоплею та грибами

  • Свинина - 1 кг
  • Цибуля - 2 шт.
  • Картопля - 1 кг
  • Гливи - 800 г
  • Твердий сир - 400 г
  • Сіль, перець чорний мелений - за смаком
  • Вершки жирні - 250 мл
  • Борошно - 1 ст. л.
  • Вершкове масло - 50 г

Свинину нарізати на пласти і відбити. Кожен пласт м'яса повинен бути такого розміру, щоб його було зручно укладати на тарілку в готовому вигляді.

Картоплю почистити й нарізати однаковими тонкими пластинками. Гриби нарізати скибочками.

Ріпчасту цибулю нарізати півкільцями і злегка обсмажити на олії.

Як приготувати м’ясо по-французьки з картоплею / фото volshebnaya-eda.ru

Приготування соусу. На сковороді розтопити вершкове масло, всипати борошно і, помішуючи ложкою, підсмажити її до отримання золотистого кольору. Влити вершки. Розтерти вінчиком грудки, що утворилися. Довести соус до кипіння і за потреби розбавити вершками, щоб він був  консистенції рідкої сметани.

Форму змастити маслом, викласти шматочки м'яса, цибулю, картоплю та гриб. При цьому все слід посолити і поперчити за смаком. Залити соусом, щоб він майже закривав страву.

Відправити у розігріту до 200°C духовку й запікати, щоб картопля була майже готова (час приготування залежить від товщини пластинок картоплі).

Дістати деко, посипати натертим на великій тертці сиром і знову прибрати в духовку хвилин на 20-25 до отримання хрусткої скоринки.

Вас також можуть зацікавити інші рецепти:

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram