Котлети готуються просто, але відмінно можуть урізноманітнити раціон / фото ua.depositphotos.com

Котлети - це дуже смачна м'ясна страва, яку найчастіше готують шляхом обсмажування. Однак більш здоровим, корисним для шлунка і фігури варіантом є приготування їх на пару.

Сьогодні ми розглянемо, як приготувати парові котлети за допомогою пароварки та без неї.

Парові курячі котлети - рецепт

Вони виходять дуже смачними, а для приготування потрібно взяти:

Відео дня
  • 500 грамів курячого фаршу;
  • одну цибулину;
  • два зубчики часнику;
  • одне яйце;
  • півсклянки панірування;
  • одну чайну ложку солі;
  • чорний перець за смаком;
  • петрушку або кріп за смаком.

Цибулю та часник подрібнюємо, а зелень нарізаємо.

В одній мисці змішуємо всі інгредієнти, крім зелені, і ретельно вимішуємо - спеції мають рівномірно розподілитися.

Із цієї маси формуємо котлети будь-якого розміру та форми. Важливо враховувати, що маленькі вироби приготуються швидше. Готуємо пароварку для роботи і розміщуємо в ній котлети так, щоб між ними було трохи вільного місця.

Закриваємо кришку і готуємо. На це піде близько 25 хвилин. Потім посипаємо зеленню наші парові котлети і подаємо з будь-яким соусом на вибір.

Парові котлети на сковороді

Цей рецепт дуже корисний, оскільки з його допомогою парові котлети курячі можна приготувати і без пароварки. Беремо:

  • 500 грамів філе стегна;
  • 70 грамів цибулі;
  • 100 грамів білого хліба;
  • 100 мілілітрів молока;
  • одне яйце;
  • один зубчик часнику;
  • сіль і перець за смаком.

Хліб розламуємо на шматочки та перекладаємо в миску. Заливаємо його молоком і залишаємо на 10 хвилин.

У цей час пропускаємо м'ясо та цибулю через м'ясорубку. Хліб також пропускаємо, коли мине зазначений час. Часник потрібно під прес.

У фарш додаємо яйце, спеції та решту інгредієнтів. Добре все вимішуємо до однорідності.

Мокрими руками формуємо котлети та на сухій сковороді з антипригарним покриттям злегка припікаємо їх для утворення скоринки. Наливаємо туди склянку гарячої води й накриваємо кришкою. Коли рідина закипить, зменшуємо вогонь до мінімуму і готуємо. Подавати можна з будь-яким салатом.

Раніше УНІАН розповідав, що додати в рибні котлети, щоб вони не розвалювалися.

Вас також можуть зацікавити новини: