
Котлети - це дуже смачна м'ясна страва, яку найчастіше готують шляхом обсмажування. Однак більш здоровим, корисним для шлунка і фігури варіантом є приготування їх на пару.
Сьогодні ми розглянемо, як приготувати парові котлети за допомогою пароварки та без неї.
Парові курячі котлети - рецепт
Вони виходять дуже смачними, а для приготування потрібно взяти:
- 500 грамів курячого фаршу;
- одну цибулину;
- два зубчики часнику;
- одне яйце;
- півсклянки панірування;
- одну чайну ложку солі;
- чорний перець за смаком;
- петрушку або кріп за смаком.
Цибулю та часник подрібнюємо, а зелень нарізаємо.
В одній мисці змішуємо всі інгредієнти, крім зелені, і ретельно вимішуємо - спеції мають рівномірно розподілитися.
Із цієї маси формуємо котлети будь-якого розміру та форми. Важливо враховувати, що маленькі вироби приготуються швидше. Готуємо пароварку для роботи і розміщуємо в ній котлети так, щоб між ними було трохи вільного місця.
Закриваємо кришку і готуємо. На це піде близько 25 хвилин. Потім посипаємо зеленню наші парові котлети і подаємо з будь-яким соусом на вибір.
Парові котлети на сковороді
Цей рецепт дуже корисний, оскільки з його допомогою парові котлети курячі можна приготувати і без пароварки. Беремо:
- 500 грамів філе стегна;
- 70 грамів цибулі;
- 100 грамів білого хліба;
- 100 мілілітрів молока;
- одне яйце;
- один зубчик часнику;
- сіль і перець за смаком.
Хліб розламуємо на шматочки та перекладаємо в миску. Заливаємо його молоком і залишаємо на 10 хвилин.
У цей час пропускаємо м'ясо та цибулю через м'ясорубку. Хліб також пропускаємо, коли мине зазначений час. Часник потрібно під прес.
У фарш додаємо яйце, спеції та решту інгредієнтів. Добре все вимішуємо до однорідності.
Мокрими руками формуємо котлети та на сухій сковороді з антипригарним покриттям злегка припікаємо їх для утворення скоринки. Наливаємо туди склянку гарячої води й накриваємо кришкою. Коли рідина закипить, зменшуємо вогонь до мінімуму і готуємо. Подавати можна з будь-яким салатом.
Раніше УНІАН розповідав, що додати в рибні котлети, щоб вони не розвалювалися.