М'ясні страви - обов'язковий атрибут новорічного столу, так як покровитель року Кролик (Кіт) буде радий подібним частуванням. Головне правило - не готувати кролятину, інакше покровитель року образиться і не принесе вам щастя. УНІАН розповість, які другі гарячі страви з м'яса можна зробити на свято.
Раніше ми говорили про те, які новорічні страви 2023 з риби також будуть доречними.
Гарячі страви з м'яса - запечена свинина
- Свинина - 900 г
- Курага - 75 г
- Чорнослив без кісточок - 75 г
- Інжир сушений - 75 г
- Сіль - 1 ч. л
- Перець мелений (суміш перців) - 1 ч. л
- Вино червоне сухе - 150 мл
- Мед - 2 ст. л
- Олія рослинна - 2 ст. л
Сухофрукти залити 500 мл гарячої води, настоювати 10-15 хвилин, злити воду і обсушити продукти паперовим рушником. Розігріти духовку до 180°C. приготувати глазур - змішати вино, мед і олію. М'ясо вимити і обсушити паперовими рушниками, зробити кілька надрізів глибиною 5 см, не прорізаючи свинину наскрізь.
Натерти м'ясо сіллю і перцем, заповнити надрізи сухофруктами. Обв'язати свинину мотузкою або кулінарною ниткою, перемістити м'ясо в форму для запікання, полити 1\3 глазурі. Запікати свинину в духовці 90 хвилин, через кожні 30 хвилин рясно змащуючи соусом. Подавати м'ясо до столу, попередньо видаливши кулінарну нитку.
Страви з м'ясом курки - рулетики з грибами
- Куряче філе - 4 шт.
- Печериці - 100 г
- Сир - 200 г
- Молоко
- Приправа
- Майонез - 2 ст. л.
- Сік половинки лимона
- Рослинна олія - 2 ст. л.
- Солі
- Запашний перець
- Подрібнений лавровий лист - 1 ч. л.
- Куркума - 0,5 ч. л.
Приготувати маринад - змішати майонез, сік лимона, рослинну олію, сіль, перець, лавровий лист і куркуму. Філе промити, відбити, змішати з маринадом і дати настоятися 30 хвилин. Печериці промити, нарізати часточками, сир нарізати кубиками. На куряче філе викласти печериці і сир, загорнути рулетом і закріпити зубочистками. Обсмажити на сковороді до золотистої скоринки з двох сторін, викласти у форму для запікання і залити соусом (молоком зі спеціями). Запікати в духовці 40 хвилин при 180°C, потім дістати, посипати тертим сиром і запікати ще 10 хвилин. Готовий курячий рулет дістати, нарізати кружечками і подавати до столу.
М'які страви з м'яса - рулет з фаршу
- Картопляне пюре - 250 г
- Картопляний крохмаль - 2 ст. л
- Яйця - 2 шт.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Зелень петрушки рубана - 2 ст. л
- Сир твердий - 150 г
- Часник - 1 зубчик
- Олія рослинна
- Манна крупа - 2 ст. л
- М'ясний фарш - 500 г
- Панірувальні сухарі - 2 ст. л
- Сіль
- Коріандр мелений - 0,5 ч. л
У картопляне пюре додати 1 ст. л петрушки, 1 яйце, 50 г тертого сиру і крохмаль, ретельно перемішати. Розстелити харчову плівку, викласти на неї прямокутний пласт пюре. Цибулю і часник подрібнити, обсмажити на олії. У глибоку ємність викласти сирий фарш, цибулю, часник, манну крупу, сухарі, коріандр, подрібнену петрушку і яйце. Викласти цю масу зверху на пласт з картопляного пюре. Згорнути рулет за допомогою плівки, потім її прибрати, а рулет щільно загорнути у фольгу. Викласти його в каструлю з водою і варити на повільному вогні 1 годину після закипання. Вийняти рулет з води, остудити, зняти фольгу, посипати блюдо тертим сиром, запікати в духовці 10-15 хвилин при 200°C.
Печінковий торт з сиром і волоськими горіхами
- Куряча печінка - 400 г
- Молоко - 130 мл
- Яйця - 2 шт.
- Борошно - 3 ст. л
- Сіль - за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
- Олія рослинна - 2 ст. л
- Сир твердий - 150 г
- Горіхи волоські - 80 г
- Часник - 2 зубчики
- Майонез - 10 ст. л
- Зелень свіжа (петрушка і кріп) - 3 гілочки
Печінка вимити, позбавити від плівок, викласти в глибоку миску. Туди ж влити молоко, вбити яйця. Всипати просіяне борошно, сіль і перець. Подрібнити всі інгредієнти блендером, додати 1 ст.л олії і перемішати. Посмажити з печінкової маси млинці, сир натерти на тертці, горіхи подрібнити. Часник пропустити через прес в майонез, перемішати. Зібрати печінковий торт - викласти млинець, змастити його майонезом, потім посипати сиром і горіхами. Так повторювати, поки не закінчаться інгредієнти. Останній млинець змастити майонезом, щедро посипати зеленню і викласти кілька горіхів.