Що приготувати на Новий рік 2023 з м'яса / depositphotos.com

М'ясні страви - обов'язковий атрибут новорічного столу, так як покровитель року Кролик (Кіт) буде радий подібним частуванням. Головне правило - не готувати кролятину, інакше покровитель року образиться і не принесе вам щастя. УНІАН розповість, які другі гарячі страви з м'яса можна зробити на свято.

Раніше ми говорили про те, які новорічні страви 2023 з риби також будуть доречними.

Гарячі страви з м'яса - запечена свинина

  • Свинина - 900 г
  • Курага - 75 г
  • Чорнослив без кісточок - 75 г
  • Інжир сушений - 75 г
  • Сіль - 1 ч. л
  • Перець мелений (суміш перців) - 1 ч. л
  • Вино червоне сухе - 150 мл
  • Мед - 2 ст. л
  • Олія рослинна - 2 ст. л

Сухофрукти залити 500 мл гарячої води, настоювати 10-15 хвилин, злити воду і обсушити продукти паперовим рушником. Розігріти духовку до 180°C. приготувати глазур - змішати вино, мед і олію. М'ясо вимити і обсушити паперовими рушниками, зробити кілька надрізів глибиною 5 см, не прорізаючи свинину наскрізь.

Відео дня

Натерти м'ясо сіллю і перцем, заповнити надрізи сухофруктами. Обв'язати свинину мотузкою або кулінарною ниткою, перемістити м'ясо в форму для запікання, полити 1\3 глазурі. Запікати свинину в духовці 90 хвилин, через кожні 30 хвилин рясно змащуючи соусом. Подавати м'ясо до столу, попередньо видаливши кулінарну нитку.

Страви з м'ясом курки - рулетики з грибами

  • Куряче філе - 4 шт.
  • Печериці - 100 г
  • Сир - 200 г
  • Молоко
  • Приправа 
  • Майонез - 2 ст. л.
  • Сік половинки лимона
  • Рослинна олія - 2 ст. л.
  • Солі
  • Запашний перець
  • Подрібнений лавровий лист - 1 ч. л.
  • Куркума - 0,5 ч. л.

Приготувати маринад - змішати майонез, сік лимона, рослинну олію, сіль, перець, лавровий лист і куркуму. Філе промити, відбити, змішати з маринадом і дати настоятися 30 хвилин. Печериці промити, нарізати часточками, сир нарізати кубиками. На куряче філе викласти печериці і сир, загорнути рулетом і закріпити зубочистками. Обсмажити на сковороді до золотистої скоринки з двох сторін, викласти у форму для запікання і залити соусом (молоком зі спеціями). Запікати в духовці 40 хвилин при 180°C, потім дістати, посипати тертим сиром і запікати ще 10 хвилин. Готовий курячий рулет дістати, нарізати кружечками і подавати до столу.

М'які страви з м'яса - рулет з фаршу

  • Картопляне пюре - 250 г
  • Картопляний крохмаль - 2 ст. л
  • Яйця - 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Зелень петрушки рубана - 2 ст. л
  • Сир твердий - 150 г
  • Часник - 1 зубчик
  • Олія рослинна
  • Манна крупа - 2 ст. л
  • М'ясний фарш - 500 г
  • Панірувальні сухарі - 2 ст. л
  • Сіль
  • Коріандр мелений - 0,5 ч. л

У картопляне пюре додати 1 ст. л петрушки, 1 яйце, 50 г тертого сиру і крохмаль, ретельно перемішати. Розстелити харчову плівку, викласти на неї прямокутний пласт пюре. Цибулю і часник подрібнити, обсмажити на олії. У глибоку ємність викласти сирий фарш, цибулю, часник, манну крупу, сухарі, коріандр, подрібнену петрушку і яйце. Викласти цю масу зверху на пласт з картопляного пюре. Згорнути рулет за допомогою плівки, потім її прибрати, а рулет щільно загорнути у фольгу. Викласти його в каструлю з водою і варити на повільному вогні 1 годину після закипання. Вийняти рулет з води, остудити, зняти фольгу, посипати блюдо тертим сиром, запікати в духовці 10-15 хвилин при 200°C.

Печінковий торт з сиром і волоськими горіхами

  • Куряча печінка - 400 г
  • Молоко - 130 мл
  • Яйця - 2 шт.
  • Борошно - 3 ст. л
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Олія рослинна - 2 ст. л
  • Сир твердий - 150 г
  • Горіхи волоські - 80 г
  • Часник - 2 зубчики
  • Майонез - 10 ст. л
  • Зелень свіжа (петрушка і кріп) - 3 гілочки

Печінка вимити, позбавити від плівок, викласти в глибоку миску. Туди ж влити молоко, вбити яйця. Всипати просіяне борошно, сіль і перець. Подрібнити всі інгредієнти блендером, додати 1 ст.л олії і перемішати. Посмажити з печінкової маси млинці, сир натерти на тертці, горіхи подрібнити. Часник пропустити через прес в майонез, перемішати. Зібрати печінковий торт - викласти млинець, змастити його майонезом, потім посипати сиром і горіхами. Так повторювати, поки не закінчаться інгредієнти. Останній млинець змастити майонезом, щедро посипати зеленню і викласти кілька горіхів.

Вас також можуть зацікавити новини: