Тематичні костюми, яскравий макіяж і виріб із гарбуза - не єдині атрибути Геловіну.
Для того, щоб як слід відзначити свято, ми рекомендуємо подумати не тільки про унікальний образ, але і про закуски. УНІАН розповість, які традиційні страви на Хелловін можна приготувати, щоб зустріти торжество у всеозброєнні.
Раніше ми розповідали, як вирізати гарбуз на Хелловін.
Взяти тісто, розрізати його на квадратики за розміром сосисок. Обернути сосиски так, щоб візуально тісто нагадувало розтягнутий бинт. Викласти на деко і запікати в духовці при температурі 180°C до готовності тіста. В кінці намалювати гірчицею пики на сосисках.
Для прикраси:
Читайте такожХелловін 2021: як з'явилося свято, що означає, чому потрібно вирізати гарбуз
Змочити руки водою, сформувати кульки з рису, злегка притискаючи, щоб він тримав форму. З маслин вирізати "очі" і "рот", а з зеленого перцю плодоніжки. Задекорувати кульки.
На 30 "пальчиків":
Збити міксером розм'якшене вершкове масло, цукрову пудру, яйце і лікер. Додати розпушувач, сіль, частину борошна і перемішати. Висипати на стіл решту борошна і швидко замісити тісто так, щоб воно було еластичним і не прилипало до рук. Загорнути тісто в плівку і покласти в холодильник на 20 хвилин.
Читайте такожЯк приготувати гарбузовий суп-пюре: 4 рецепта першої страви
Деко застелити пергаментом, пофарбувати мигдаль будь-яким варенням червоного кольору. Випікати печиво 10-20 хвилин при температурі 180°C.
Якщо ви будете робити такий напій для дітей, то можна замість червоного вина використовувати журавлинний морс.
Вилити яблучний сік в сотейник, додати корицю, цукор і мускатний горіх. Нагріти, але не кип'ятити. Почекати, поки охолоне, а потім процідити. Яблука очистити від шкірки і насіння, гострим ножем вирізати пики.
Змішати в ємності для пуншу червоне вино і яблучний сік з сотейника, покласти в нього яблука і додати палички кориці. Настоювати напій 1 годину, а потім подавати до столу.
Для цього рецепта вам буде потрібен запечений або відварний гарбуз.
У мисці з'єднати яйце і цукор, потім збити віночком до утворення густої піни. Додати гарбузове пюре, сметану, соняшникову олію. Перемішати, додати соду, погашену оцтом, і знову перемішати. Змішати кукурудзяне і пшеничне борошно, просіяти, додати в суміш і замісити тісто.
Взяти формочки для кексів, помістити туди паперові капсули і заповнити їх тестом на 2\3. Випікати блюдо в духовці 20-30 хвилин при температурі 180°C. Готові кекси посипати цукровою пудрою і прикрасити вирізаними фігурками кажанів. Альтернативний варіант - намалювати павутинку джемом або топпінгом темного кольору.
Читайте також: