Як вирізати гарбуз на Хеллоуїн / depositphotos.com

Історія події бере свій початок ще в дохристиянській епосі, а традиція вирізати з гарбуза страшну пику покрита таємницями і легендами. Про одну з них ми розповідали в статті Хелловін 2022.

Сьогодні поділимося легким способом вирізання з гарбуза і підкажемо, як з першого разу зробити оригінальний світильник, який можна буде поставити на підвіконня.

Як зробити гарбуз на Хелловін - покроковий майстер-клас

Покроковий майстер-клас з вирізання гарбуза / depositphotos.com

Навіть якщо ви не збираєтеся переодягатися в костюми і робити макіяж, спорудити своїми руками головний атрибут свята варто, як мінімум, тому що таке заняття захоплює дітей і зближує всю сім'ю.

Для того, щоб вирізати з гарбуза світильник Джека, вам потрібні:

  • 1 великий гарбуз;
  • ніж;
  • маркер;
  • трафарет;
  • скотч;
  • дерев'яна шпажка;
  • сірники або запальничка;
  • свічка.

Крок 1 - Вирізати кришку

Як вирізати кришку для світильника / Baguette Сlub

Взяти маркер, обвести навколо плодоніжки бажану фігуру (коло, квадрат, зірку і тд), а потім гострим ножем вирізати по контуру. Звичайно, ви можете робити це на око, але краще все-таки скористатися маркером - так надійніше. Після того, як вирізали кришку, дістати її з гарбуза.

Крок 2 - Очистити кришку і гарбуз від насіння

Дістати з гарбуза насіння / Baguette Сlub

Дістати насіння гарбуза (ложкою або руками), потім всередині овоча зробити надсечкі ножем і вишкребти ложкою всю м'якоть. За допомогою ножа знімаємо половину м'якоті з кришки, відрізаючи її частинами.

Крок 3 - Зробити пику на гарбузі

Акуратно вирізати пику на гарбузі / Baguette Сlub

Взяти трафарет, роздрукований на аркуші А4 (або іншого формату, в залежності від розмірів гарбуза), прикласти його до гарбуза і надійно приклеїти скотчем по краях, на зачіпаючи малюнок.

Дерев'яною шпажкою зробити насічки по всьому шаблону навколо потрібного малюнка. Обвести потрібно очі, ніс, рот (якщо це пика) або інші елементи, потім гострим ножем вирізати їх на гарбузі.

Крок 4 - Фінальний етап

Запалити свічку всередині гарбуза / Baguette Сlub

Взяти потрібну кількість свічок, скласти в гарбуз і запалити. За бажанням можна накрити світильник кришкою або залишити без неї.

Детальніше про те, як робити світильник Джека з гарбуза, ви можете подивитися на відео.

Вас также могут заинтересовать новости: