
Шніцель - це найвідоміша австрійська страва, яку дуже легко приготувати вдома. Страва являє собою тонкий шматок м'яса (зазвичай яловичини) в паніровці з сухарями. М'ясо всередині шніцеля залишається соковитим і дуже ніжним. Прекрасним гарніром для такої відбивної буде картопля фрі або овочі на грилі.
Віденський шніцель із телятини
- Теляча відбивна товщиною 0,8 см - 150 г.
- Борошно - 2 ст. л.
- Яйця - 1 шт.
- Сіль за смаком.
- Перець білий мелений.
- Сухарі панірувальні - 50 г.
- Масло топлене - 4 ст. л.
У три різні миски помістити борошно із сіллю і перцем, злегка розбовтане виделкою яйце і панірувальні сухарі. М'ясо відбити до 0,5 см і злегка вмочити спочатку в борошняну суміш, потім у яйце, а потім у панірувальні сухарі.
Розплавити в сковорідці топлене масло. Шар масла в сковорідці має бути не менше 2 см. У добре розігріту олію опустити м'ясо і смажити по 2 хвилини з кожного боку. М'ясо має покритися золотистою скоринкою. Готовий шніцель викласти на серветку, щоб прибрати зайвий жир.
Шніцель із курки

- Курячі грудки - 200 шт.
- Яйця - 1 шт.
- Борошно - 4 ст.л.
- Панірувальні сухарі - 4 ст.л.
- Рослинна олія - 30 г.
- Сіль, мелений перець за смаком.
Куряче філе розрізати вздовж, не дорізаючи до кінця, щоб вийшов один великий шматок м'яса. М'ясо накрити харчовою плівкою і тонко відбити. У три різні миски насипати борошно, збите виделкою яйце із сіллю та перцем і панірувальні сухарі. Куряче м'ясо обваляти в борошні, потім у яйці та наприкінці в сухарях.
На сковорідку налити достатньо олії та добре розігріти. У гарячу олію покласти м'ясо й обсмажити на сильному вогні з двох боків по 1-2 хвилини з кожного. Потім зменшити вогонь і обсмажити шніцель ще по 3-4 хвилини з кожного боку.
Шніцель зі свинини

- Свинина (тонкі свинячі стейки) - 8 шт.
- Сіль за смаком.
- Суміш перців, сушений часник, сушена паприка.
- Олія рослинна (для смаження).
- Яйце - 2 шт.
- Борошно пшеничне - 1/2 склянки.
- Сухарі панірувальні - 3 ст. л.
Свинину відбити молотком з двох боків, посолити і поперчити. У три різні миски насипати борошно з часником і паприкою, збите виделкою яйце і панірувальні сухарі. Кожен шматок м'яса обваляти спочатку в борошні з приправами, потім у яйці та в сухарях. На сковороді розігріти олію, обсмажити м'ясо по 4 хвилини з кожного боку на середньому вогні. Перед подачею викласти на тарілку, щоб прибрати зайвий жир.
Читайте також інші рецепти: