Гарбуз у духовці - рецепт / фото kleo.ru

Гарбуз – корисний овоч, з якого можна готувати низку смачних страв. Зокрема, його можна запекти в духовці.

Приготувати цей овоч у духовці можна шматочками або цілим. Особливо популярний гарбуз запечений із цукром або медом – така страва буде чудовим ароматним десертом. Також гарбуз доповнюють прянощами, яблуками, горіхами, м'ясом, картоплею.

Гарбуз у духовці шматочками з цукром

Гарбуз - 300 г

Цукор - 2 ч.л.

Кориця (за бажанням) - за смаком

Насамперед треба підготувати гарбуз і цукор для запікання, а також за бажанням корицю.

Читайте такожНайсмачніший гарбузовий пиріг: як приготувати ніжно-ароматну випічкуГарбуз вимити, зняти шкірку й видалити внутрішні волокна до щільної м'якоті. Порізати його шматочками невеликого розміру. Покласти все у форму для запікання.

Посипати цукром гарбуз і відправити у духовку на 30 хвилин при температурі 180°C (час запікання можна варіювати за смаком). Готовий гарбуз можна посипати пудрою, полити сметаною з цукром або ягідним чи фруктовим сиропом.

Гарбуз запечений з картоплею

  • Гарбуз - 300 г
  • Картопля - 300 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Часник - 1 зубчик
  • Вершкове масло - 30 г
  • Соняшникова олія - 30 г
  • Італійські трави - 1 ч.л.
  • Сіль - за смаком
  • Твердий сир - 100 г

Ретельно помити овочі, обсушити. Потім очистити від шкірки гарбуз, картоплю та цибулю.

Гарбуз нарізати плоскими прямокутниками, картоплю – тонкими кружечками, цибулю - тонкими кільцями. Скласти овочі у велику миску. Посолити їх, влити олію, насипати прованські трави. Добре все перемішати.

Як запекти гарбуз у духовці / фото pinterest.ru

Увімкнути духовку для розігріву на 180°C. Змастити форму для запікання олією. Перекласти у неї овочі, чергуючи їх, щоб готова страва мала красивіший вигляд. Зверху додати шматочки вершкового масла або збризнути овочі соняшниковою олією.

Посипати все натертим на великій тертці сиром. Відправити на годину-півтори в нагріту до 180°C духовку, зверху прикривши фольгою. Щойно картопля буде готова, зняти фольгу, за бажання ще трохи продовжувати запікати страву.

Фарширований гарбуз, запечений у духовці

  • Гарбузи (невеликі) - 2 шт.
  • Рис відварний - 200 г
  • Курка варена - 100 г
  • Печериці - 150 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Помідор - 1 шт.
  • Сир твердий - 40 г
  • Вершки 20% - 50 мл
  • Вода - 6 ст.л.
  • Сіль, перець - за смаком
  • Паприка мелена - 0,5 ч.л.
  • Олія соняшникова - для смаження

У гарбуза зрізати верх і видалити ложкою насіння. Відварити рис. Печериці та ріпчасту цибулю нарізати кубиками.

Читайте такожСмачне домашнє вино: рецепт приготування з білого виноградуУ сковороді розігріти олію, обсмажити трохи цибулю, додати печериці й смажити, поки не випарується зайва рідина.

Відварену курку нарізати невеликими шматочками і додати в сковороду. Посолити, поперчити, додати вершки та добре перемішати.

В окрему ємність помістити варений рис, додати до нього обсмажену курку з печерицями, а також нарізаний кубиками помідор. Додати трохи меленої паприки, за бажанням також можна додати улюблені спеції.

Гарбузи зсередини натерти сіллю, наповнити начинкою і додати по 2-3 столові ложки води.

Зовні гарбузи змастити олією й загорнути у фольгу. Розігріти духовку до 200°C і запікати гарбузи 1 годину. Потім розгорнути фольгу й посипати зверху натертим сиром. Запікати ще 10 хвилин. Якщо гарбуз великий, то час запікання збільшиться. Їх готовність можна перевірити, проколів зубочисткою з краю: якщо входить легко – гарбуз запікся.

Запечені гарбузи на 10-15 хвилин залишити у вимкненій духовці, потім дістати їх та подавати на стіл.

Вас також можуть зацікавити інші рецепти:

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram