Як приготувати кабачкові оладки / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Пишні кабачкові оладки є швидким способом "утилізувати" велику кількість кабачків. Страва вмить розлітається зі столу і залишається смачною навіть холодною. За бажанням у тісто можна додати інші овочі, тертий сир і м'ясний фарш.

Щоб оладки не вийшли сирими та водянистими, вибирайте немолоді кабачки. Також можна збільшити кількість борошна, якщо виділилося багато соку.

Кабачкові оладки - рецепт на сковороді

Інгредієнти:

Відео дня
  • кабачки - 2 шт;
  • яйце - 1 шт;
  • борошно - 5 стол. л.;
  • сіль, перець, спеції за смаком;
  • зелень за смаком;
  • соняшникова олія - 2 стол. л.

Кабачки помийте і обсушіть, у старих плодів видаліть шкірку і насіння. Натріть на крупній тертці та залиште масу на 10-15 хвилин. За цей час виділиться сік. Відіжміть кабачки руками та відкиньте на друшляк. Посоліть і поперчіть, додайте нарізану зелень і вбийте яйце.

Потім додайте борошно - його може знадобитися більше або менше залежно від соковитості кабачків. Сковороду розігрійте на великому вогні та влийте олію. Зменшіть вогонь до невеликого і викладіть оладки. Смажте приблизно 3-4 хвилини з кожного боку. Спробуйте перші вироби - якщо вони не пропеклися, то решту готуйте під кришкою на мінімальному вогні.

Кабачкові оладки рекомендується подавати з йогуртовим або часниковим соусом, сметаною, солоною рибою.

ПП / фото ua.depositphotos.com Кабачкові оладки

Кабачкові оладки в духовці

Інгредієнти:

  • кабачки - 2 шт;
  • морква - 1 шт;
  • цибуля - 1 шт.;
  • яйця - 2 шт;
  • кріп, петрушка за смаком;
  • сіль, перець за смаком;
  • борошно - 4 стол. л.

Кабачки промийте і натріть на крупній тертці. Залиште на 10 хвилин, потім відіжміть від зайвої вологи. Зелень і цибулю дрібно порубайте, моркву натріть на тертці та додайте все це до кабачків. Посоліть і поперчіть суміш, вмішайте яйця та борошно.

Духовку розігрійте до 180°. Деко для запікання застеліть пергаментом. Викладіть ложкою оладки - вони мають бути однакової товщини, щоб рівномірно запектися. Випікайте вироби 10-15 хвилин. Потім переверніть на інший бік лопаткою і печіть ще 10 хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини: