Як правильно приготувати патисони на вечерю для всієї родини - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
Патисони - це рослини з сімейства гарбузових, які за смаком злегка нагадують кабачок і, власне, гарбуз. УНІАН розповість, як приготувати патисони на вечерю або обід, щоб вийшло смачно.
Раніше ми говорили про те, як зробити бабусине лечо на зиму.
Духовку розігріти до 180°C. Вимити і нарізати зелену цибулю, патисони також вимити, нарізати кружечками. У мисці змішати сметану і яйце, посолити, перемішати вінчиком і додати зелену цибулю. Знову перемішати і натерти твердий сир.
Форму для запікання змастити вершковим маслом, викласти патисони, залити їх сметанно-яєчною сумішшю і посипати сиром. Запікати в духовці 30-40 хвилин при 180°C.
Патисони вимити, розрізати навпіл і чайною ложкою вийняти середину. Зі зворотного боку овоча злегка зрізати ребро, щоб "човники" були більш стійкими. М'ясний фарш, дрібно нарізану цибулю і терту моркву обсмажити на сковороді до готовності. Посолити, поперчити, додати спеції і зелень, перемішати.
Заповнити фаршем овочеві човники, викласти на змащене маслом деко або в форму для запікання і готувати в духовці 50 хвилин при 200°C. Через час дістати патисони, посипати їх тертим сиром і знову відправити в духовку на 10 хвилин.
Патисони вимити, нарізати кружечками, посолити і обваляти в борошні. Розігріти олію на сковороді, викласти овочі і обсмажити їх до золотистого кольору. Часник пропустити через прес, зелень дрібно нарізати, змішати їх зі сметаною (майонезом). Подавати смажені патисони разом з соусом.
Цибулю і моркву очистити, промити, нарізати кубиками, а потім обсмажити на олії 5 хвилин. Патисон також вимити, нарізати кубиками і викласти до овочів. Так само вчинити з болгарським перцем і картоплею. Потім влити воду, додати сіль і чорний перець, довести вміст до кипіння, накрити кришкою і готувати 15 хвилин на середньому вогні.
З помідорів зняти шкірку, нарізати кубиками і викласти в сковороду до решти овочів, додати каррі і паприку. Все перемішати і після того, як страва закипить, готувати її ще 10 хвилин.