Рецепт лечо на зиму-вдалі поєднання / depositphotos.com

Лечо - популярна страва угорської кухні, в основі якої лежать болгарський перець, цибуля і помідори. Варіацій цієї закуски існує маса, головне - вибрати правильний рецепт. УНІАН підкаже рецепт лечо на зиму з цибулею, перцем і помідорами, а також допоможе законсервувати закуску на зиму.

Раніше ми говорили про те, як приготувати рагу для всієї родини.

Лечо по-болгарськи з помідорами, перцем і цибулею

  • болгарський перець - 2.5 кг;
  • ріпчаста цибуля - 600 гр;
  • помідори - 2 кг;
  • цукор - 200 гр;
  • сіль - 2 ст. л;
  • рослинна олія - 150 мл;
  • чорний перець горошком - 1.5 ч. л;
  • оцет 9% - 2 ст. л;
  • часник - 4 зубчики.

Перці вимити, розрізати навпіл, видалити насіння, а потім нарізати овоч великими шматками. Лук очистити, подрібнити. Помідори залити окропом, остудити і зняти шкірку, потім збити його в блендері до стану пюре і вилити в каструлю. Довести масу до кипіння, проварити 20 хвилин, всипати цукор, сіль, влити олію. Знову дочекатися, поки закипить, проварити 3 хвилини і вимкнути.

Відео дня

У томатну масу додати болгарський перець, цибулю, перець горошком, перемішати і довести до кипіння. З моменту закипання готувати 15 хвилин, потім додати подрібнений часник і оцет, варити 5 хвилин. В кінці розкласти лечо по стерилізованим банкам і закатати кришками.

Лечо на зиму з морквою і цибулею

  • помідори - 3 кг;
  • болгарський перець - 1-1. 5 кг;
  • ріпчаста цибуля - 5 шт;
  • рослинна олія - 200 мл;
  • цукор - 160 гр;
  • сіль - 2 ст. л;
  • морква - 5 шт;
  • оцет 9% - 4 ст. л

Помідори подрібнити в м'ясорубці або блендері разом зі шкіркою, перелити масу в каструлю, додати масло, цукор і сіль. Проварити 15-20 хвилин після закипання, в цей час перець нарізати брусочками, цибулю - півкільцями, а моркву натерти на тертці. Овочі викласти в томатну масу, перемішати, після закипання варити 25-30 хвилин. За 5 хвилин до кінця приготування додати оцет. Розкласти лечо по стерилізованим банкам і закатати кришками.

Просте лечо на зиму з баклажанами і перцем

  • помідори - 1 кг;
  • гострий перець - 1 шт;
  • сіль - 1 ст. л;
  • цукор - 1 ст. л;
  • рослинна олія - 1 ст. л;
  • оцет 9% - 1 ст. л;
  • болгарський перець - 500 гр;
  • баклажани - 500 гр.

Помідори і гострий перець подрібнити в м'ясорубці або блендері, викласти масу в каструлю, додати сіль, цукор, масло і оцет. Довести масу до кипіння, в цей час баклажани і перці нарізати шматочками. Викласти їх в каструлю, перемішати і накрити кришкою. Після того, як заготовка повторно закипить, її потрібно варити ще 15-20 хвилин. В кінці розкласти по стерилізованим банкам і закатати кришками.

Лечо з кабачків з часником і перцем

  • кабачки - 3 кг;
  • болгарський перець - 5-6 шт;
  • часник - 2 головки;
  • гострий перець - 1 шт;
  • цукор - 200 гр;
  • рослинна олія - 230 гр;
  • оцет 9% - 120 мл;
  • томатна паста - 450 гр;
  • сіль - 2 ст. л

Кабачки очистити від шкірки, нарізати кубиками. Болгарський перець позбавити від насіння і подрібнити в блендері разом з часником. Викласти масу разом з кабачками у велику каструлю, додати оцет, масло, томатну пасту, цукор і сіль. Ретельно перемішати і залишити під кришкою на 3-4 години.

Після цього включити плиту. довести масу до кипіння і, коли вона закипить, залишити варитися на 40 хвилин. В кінці розкласти лечо по стерилізованим банкам і закатати кришками.

Вас також можуть зацікавити новини: