Картопля з салом у фользі - безпрограшний рецепт на пікнік з багаттям.
Травень відкриває сезон приготування страв на мангалі, грилі і вугіллі. Окрім м'ясних шашликів українці запікають у багатті гриби та овочі. Апетитна і м'яка картопля з ароматом диму прикрасить будь-який пікнік. А якщо додати до бульби трохи часнику і золотистого сала, то перед стравою не встоїть ніхто.
Раніше ми також розповідали, як приготувати смачний маринад для шашлику.
Картоплю беріть однакового розміру, щоб бульби пропеклися одночасно. Сало можна брати як свіже, так і солоне, але головне щоб воно було м'яким.
Інгредієнти:
Картоплю ретельно помити і відтерти від бруду за допомогою губки, але не чистити від шкірки. Сало нарізати тонкими скибочками. Часник пропустити через прес або натерти на дрібній тертці. Змішати подрібнений часник з соняшниковою олією, дрібкою солі і перцю. Кількість солі залежить від того, наскільки солоне сало ви використовуєте.
Кожну картоплину надрізати посередині, не доходячи до краю 1 см. У розрізи вставити по скибочці сала. А зовні обмазати картоплю часниковою сумішшю. Потім загорніть кожну бульбу у фольгу - краще в 2-3 шари, щоб вона не підгоріла.
Розведіть вогонь і дайте дровам догоріти, поки не залишаться тліючі вуглинки. Можна також підпалити готове вугілля для мангала. На вугілля викладіть картоплю у фользі і запікайте 10 хвилин. Потім за допомогою щипців акуратно переверніть картоплю на іншу сторону і запікайте ще 10-15 хвилин. Готовність картоплі можна перевірити зубочисткою - м'якоть має легко протикатися через фольгу.
Готову картоплю дістаньте з вугілля і залиште на 10 хвилин. За цей час овоч охолоне і дійде до готовності. Після цього картоплю можна акуратно розгорнути і подати до столу. Перед подачею посипте бульбу рубаною зеленню.