Рецепт маринаду для шашлику / фото ua.depositphotos.com

Травневі свята - це найсмачніший період в році, адже в цьому місяці починається сезон шашликів. Ніжне ароматне м'ясо з запахом багаття нікого не залишить байдужим. Для насиченого смаку м'ясо можна залишити в маринаді. Молоде м'ясо маринують 1,5-2 години, а старе можна залишити в соусі довше, щоб його волокна розм'якшилися. Немолоду курку маринують 2 години, свинину - 4 години, а баранину і яловичину - 6 годин. 

Всі рецепти розраховані на 2 кілограми м'яса. 

Маринад для шашлику з кефіром

  • Цибуля - 500 г.
  • Кефір нежирний - 1,7 л.
  • Хмелі-сунелі - 1,5 ст. л.
  • Базилік свіжий - 200 г.
  • Чорний перець горошком - 1 ч. л.

Цибулю крупно нарізати, перекласти в глибоку місткість і розім'яти руками, щоб виділився сік. Змішати з приправами, перцем і рубаним базиліком, посолити. Викласти м'ясо і добре перемішати. Влити кефір, щоб він повністю покрив м'ясо. Накрити місткість кришкою і залишити в холодильнику мінімум на 5 годин.

Відео дня

Маринад для шашлику з мінералкою

  • Газована мінеральна вода - 1 л.
  • Цибуля - 500 г.
  • Часник - 5 зубчиків.
  • Рослинна олія - 2 ст. л.
  • Мелена паприка - 1.5 ст. л.
  • Мелений перець, сіль за смаком.

М'ясо викласти в миску. Цибулю і часник нарізати кільцями і викласти на м'ясо. Посолити і поперчити м'ясо, додати мелену паприку. Ретельно перемішати інгредієнти. Влити рослинну олію і мінеральну воду. Залишити на 4 години.

Маринад для шашлику рецепт / фото ua.depositphotos.com

Томатний маринад для шашлику

  • Томатний сік - 1,5 л.
  • Цибуля - 500 г.
  • Часник - 5 зубчиків.
  • Приправа для м'яса - 1 ст. л.

Цибулю і часник нарізати кільцями, перемішати з м'ясом. Посолити і поперчити м'ясо, залити томатним соком і залишити на 4 години.

Маринад для шашлику з майонезом

  • Цибуля - 300 г.
  • Майонез (краще домашній) - 500 мл.
  • Приправа карі - 1 ст. л.
  • Сіль, перець за смаком.

Лук подрібнити блендером в пюре. Змішати в мисці майонез, цибулю, карі і сіль з перцем. Залити сумішшю м'ясо і залишити на 3 години в холодильнику.

Маринад для шашлику з соком грейпфрута

  • Грейпфрут - 2 шт.
  • Кінза або петрушка - 200 г.
  • Кмин - щіпка.

З грейпфрута ретельно видавити сік, прибрати кісточки. Петрушку або кінзу нарізати разом зі стеблом, змішати з соком. Залити соком із зеленню м'ясо, посипати кмином, посолити і поперчити. Залишити маринуватися на 8 годин.

Читайте також інші рецепти на УНІАН: