Як смажити кабачки смачно - рецепти / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Влітку починається сезон кабачків, але в червні-липні господині щосили консервують, маринують, смажать і тушкують популярний овоч. Спробуйте приготувати кабачки в клярі - ця страва завоювала серця навіть тих, хто скептично до них ставиться. Покроковий рецепт далі в матеріалі.

Смажені кабачки - рецепт у яєчному клярі

Дійсно можна смачно приготувати кабачки - смажені або тушковані, вони тішитимуть домашніх і гостей. Цього разу ми подивимося, як використовувати кляр.

Інгредієнти:

Відео дня
  • два кабачки;
  • чотири столові ложки борошна;
  • два курячих яйця;
  • кріп, олія, сіль, перець.

Кабачки в шкірці помити під проточною водою, нарізати кружечками завтовшки 2-3 см. У миску вбити яйце, посолити, поперчити, всипати борошно. Усе це ретельно перемішати виделкою, злегка збиваючи. Додати подрібнений кріп. Розігріти сковороду, змащену олією, кабачки занурити в кляр, потім швидко покласти на розпечену поверхню. Смажити по 3-5 хвилин з кожного боку до золотистої скоринки.

Смажені кабачки в клярі - рецепт із сиром

Додати сир у кляр - правильне рішення. Так у вас вийде зробити не тільки хрусткі, а й ніжні, і навіть злегка пікантні смажені овочі.

Інгредієнти:

  • два кабачки;
  • шматочок твердого сиру;
  • два курячих яйця;
  • три столові ложки сметани;
  • три столові ложки борошна;
  • олія, сіль, перець.

Немає нічого складного в тому, як посмажити кабачки таким чином. Вам потрібно точно так само, як і в першому рецепті, вимити овоч і нарізати його кружечками. Потім у миску вбити яйце, посолити, поперчити, збити виделкою. Викласти сметану і натерти сир. На окрему тарілку висипати борошно. Усе перемішати і, занурюючи кожен шматок кабачка в кляр, потім у борошно, посмажити овоч на розігрітій сковорідці з олією. Достатньо буде 3-5 хвилин з кожного боку.

Вас також можуть зацікавити новини: