
Влітку починається сезон кабачків, але в червні-липні господині щосили консервують, маринують, смажать і тушкують популярний овоч. Спробуйте приготувати кабачки в клярі - ця страва завоювала серця навіть тих, хто скептично до них ставиться. Покроковий рецепт далі в матеріалі.
Смажені кабачки - рецепт у яєчному клярі
Дійсно можна смачно приготувати кабачки - смажені або тушковані, вони тішитимуть домашніх і гостей. Цього разу ми подивимося, як використовувати кляр.
Інгредієнти:
- два кабачки;
- чотири столові ложки борошна;
- два курячих яйця;
- кріп, олія, сіль, перець.
Кабачки в шкірці помити під проточною водою, нарізати кружечками завтовшки 2-3 см. У миску вбити яйце, посолити, поперчити, всипати борошно. Усе це ретельно перемішати виделкою, злегка збиваючи. Додати подрібнений кріп. Розігріти сковороду, змащену олією, кабачки занурити в кляр, потім швидко покласти на розпечену поверхню. Смажити по 3-5 хвилин з кожного боку до золотистої скоринки.
Смажені кабачки в клярі - рецепт із сиром
Додати сир у кляр - правильне рішення. Так у вас вийде зробити не тільки хрусткі, а й ніжні, і навіть злегка пікантні смажені овочі.
Інгредієнти:
- два кабачки;
- шматочок твердого сиру;
- два курячих яйця;
- три столові ложки сметани;
- три столові ложки борошна;
- олія, сіль, перець.
Немає нічого складного в тому, як посмажити кабачки таким чином. Вам потрібно точно так само, як і в першому рецепті, вимити овоч і нарізати його кружечками. Потім у миску вбити яйце, посолити, поперчити, збити виделкою. Викласти сметану і натерти сир. На окрему тарілку висипати борошно. Усе перемішати і, занурюючи кожен шматок кабачка в кляр, потім у борошно, посмажити овоч на розігрітій сковорідці з олією. Достатньо буде 3-5 хвилин з кожного боку.