Зараз полиці магазинів ломляться від великої кількості гарбузів різних сортів і розмірів, а тому це ідеальний час, щоб приготувати з них що-небудь. Однією з найпростіших страв із цього овоча є гарбузова каша. Найпростіше її приготувати в мультиварці.
Чим корисна гарбузова каша
Гарбуз багатий на вітаміни А, С, Е, калій, залізо і магній, які зміцнюють імунітет, кістки і м'язи, а також покращують стан шкіри і зору.
Крім того, в її складі є клітковина, яка благотворно впливає на травлення. Завдяки низькому глікемічному індексу ця страва чудово підходить людям, які стежать за рівнем цукру.
Тепер, коли ми знаємо чим корисна гарбузова каша, рецепт від відомого українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка виявиться дуже доречним.
Найсмачніша гарбузова каша в мультиварці - рецепт від Клопотенка
Розглянемо, як готується гарбузова каша з пшоном. Для цього нам знадобляться найпростіші інгредієнти:
- пшоно - 250 г;
- вода - 250 мл;
- молоко - 250 мл;
- гарбуз - 500 г;
- журавлина - 2 ст. л.;
- цукор - 2 ст.л.;
- вершкове масло - 25 г.
Для початку очистіть овоч від шкірки та ложкою дістаньте насіння. Поріжте невеликими шматочками. Готувати будемо на режимі "каша".
Пшоно промийте окропом, щоб прибрати можливу гіркоту. Потім "обполосніть" холодною, поки вода не стане прозорою. Маслом пройдіться по стінках мультиварки - це допоможе запобігти википанню молока.
Помістіть у техніку гарбуз, крупу та журавлину. Залийте водою, молоком і всипте спеції. На приготування в середньому йде близько 20-40 хвилин - усе залежить від вашої мультиварки. Коли страва буде готова, можна додавати олію та подавати. Ця гарбузова каша чудово підійде на будь-який прийом їжі.
Раніше УНІАН розповідав, як варити гарбузову кашу з рисом.